Cor Poldervaart overhandigt de mooiste
| 15:46 | Korneel Luth

Cor Poldervaart overhandigt de mooiste

De winnaar van de Mooiste Truck-verkiezing 2014 heeft zijn schilderij ontvangen uit handen van Cor Poldervaart.

Een week na de verkiezing van de Mooiste Truck tijdens het Truckstar Festival, krijgt de winnaar steevast op Nog Harder in Lopik een schilderij van de desbetreffende truck overhandigd van truck-schilder Cor Poldervaart. Een prachtig gebaar, en ook dit jaar weer een schitterend schilderij, waarop de zeven-assige Scania-combi van P.J. Hoogendoorn en chauffeur Evan van Ginkel prijkt.

Tijdens het Truckstar Festival overhandigde Cor al een cheque ter waarde van het schilderij aan de winnaar.

‘Erg mooie werkauto’

Maar de vraag is hoe Cor het voor elkaar krijgt om in slechts een week tijd zo’n meesterwerk te maken. We bellen hem op: “Ik heb er wel heel de week aan gewerkt”, geeft Cor onmiddellijk aan ons toe. “Maar wat het makkelijk maakt is dat ik het een erg mooie werkauto vind, met een prachtige lading. Ik ben zelf ook chaufeur geweest en zo’n auto spreekt mij heel erg aan”, aldus Cor.

“Ik heb ook wel de nodige routine in het schilderen hoor”, vervolgt Cor. “Zo’n Scania heb ik inmiddels vaker geschilderd dus ik weet wel hoe die in elkaar zit. Maar de kleuren waren in dit geval wel moeilijk om te benaderen. En ook de kraan was lastig. Daarvan wil je alle details goed krijgen en dat vereist veel concentratie.”

“Als materiaal gebruik ik aquarelverf. Alleen maar basiskleuren zoals donkerblauw, gewoon blauw, rood, geel, bruin en groen. Door die kleuren te mengen benader ik de juiste kleuren op de truck. En voor de banden bijvoorbeeld meng ik donkerblauw met donkerrood. Daar mag je eigenlijk geen zwart bij gebruiken want dat slaat helemaal dood. Je moet daar juist iets kleur in houden”, legt Cor uit.

Cor Poldervaart overhandigt de mooiste

Resultaat is prachtig

Het resultaat is dan ook prachtig en de overhandiging van het schilderij aan chauffeur Evan van Ginkel op Lopik was een succes. “Soms reageren mensen heel koel als ze een schilderij overhandigd krijgen”, zegt Cor. “Maar Evan reageerde meteen heel enthousiast! En er stonden ook direct allemaal mensen omheen die het schilderij heel mooi vonden.”

“Het is fascinerend hoe die jongens die auto’s zo schoon houden. Deze ook, ik ben echt verbijsterd”, aldus Cor. Overigens kun je zelf ook een truck laten schilderen. Kijk voor voorbeelden op de website van Cor Poldervaart.

Cor Poldervaart overhandigt de mooiste
Evan was direct enthousiast!

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie