Dit wordt nieuwe situatie Coentunnel
| 12:06 | Truckstar Redactie

Coentunnel vier dagen dicht

Koppeling oude en nieuwe Coentunnel

De Coentunnel bij Amsterdam is vanaf vandaag vier dagen dicht vanwege werkzaamheden. Gisteravond begon Rijkswaterstaat met het koppelen van de nieuwe Tweede Coentunnel met de oude. De werkzaamheden duren volgens het beoogde schema tot maandagochtend 5.30 uur.

De Tweede Coentunnel onder het Noordzeekanaal werd vorig jaar in mei geopend. De oorspronkelijke Coentunnel ging vanaf dat moment dicht voor modernisering. De tunnel is  voorzien van nieuwe licht, veiligheid-, en ventilatiesystemen

Eén Coentunnel

Het doel van de honderd uur durende operatie die dit weekend plaatsvindt is simpel: nu nog gaat al het verkeer over vier rijstroken in de nieuwe 2e Coentunnel. Met de aansluiting van de oude Coentunnel komen er in totaal acht rijstroken beschikbaar plus twee wisselstroken. Daarvoor worden dit weekeinde de toeleidingswegen verlegd. 

Zo ziet de gerenoveerde Coentunnel eruit
Aan de zuidkant van de gerenoveerde Coentunnel moet onder andere dit stuk weg aangesloten worden. De borden hangen al.

Grote operatie

Duizend wegwerkers zijn dit weekend betrokken bij de werkzaamheden. Naast het verleggen van de toegangswegen moeten diverse installaties worden aangepast. Ook verrichten de wegwerkers aanverwante werkzaamheden zoals het aanbrengen van belijning. De Verkeers Inspectiedienst meldt op haar website dat de afsluiting op de eerste dag weinig problemen gaf in de ochtendspits. Door de vakantieperiode stonden er slechts wat korte files. 

Piet Heintunnel

Ook de Piet Heintunnel (S114) aan de oostkant van Amsterdam is afgesloten. De dubbele afsluiting is volgens de verkeersdienst te verantwoorden: het gaat om twee verschillende verkeersstromen. 

Om sluipverkeer tegen te gaan is de afrit S116 (nieuwe Leeuwarderweg richting IJtunnel) donderdagochtend om 05.00 uur ook afgesloten. Deze afsluiting blijft van kracht tot vrijdag 18 juli 12.00 uur. Eind augustus is vervolgens de Zeeburgertunnel nog twee keer afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie