coen swijnenberg, radio 538,
| 16:40 | Jasper Egberts

Coen Swijnenberg ambassadeur Hoogvliegers

Sinds zaterdag 1 oktober zet Radio 538-dj Coen Swijnenberg zich in voor Stichting Hoogvliegers.

Als ambassadeur is hij de ogen, oren en mond van de stichting. Met zijn enorme publiek en bereik is Coen in een unieke positie het werk van de stichting onder de aandacht te brengen bij mensen.

Een paar uur geleden kondigde Coen zijn ambassadeurschap op Facebook aan: “Een leuk nieuwtje: ik ben ambassadeur van de Stichting Hoogvliegers geworden! Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd om de Hoogvliegersdag in Den Helder mee te maken. De Stichting Hoogvliegers organiseert 15 van dit soort dagen in het jaar verspreid over het hele land. Zieke en gehandicapte kinderen krijgen de mogelijkheid om voor een dag piloot te zijn en mogen een vlucht maken in een vliegtuigje en waar mogelijk zelf achter het stuur kruipen. Het is niet alleen de rondvlucht waar het om gaat, de kinderen worden aan het begin van de dag opgehaald van een locatie in de buurt waar bijzondere auto’s en vrachtwagens klaarstaan. Onder politiebegeleiding en al toeterend worden ze naar het vliegveld gereden waar ze na een feestelijke ontvangst aan de dag kunnen beginnen. Het gaat in sommige gevallen om ernstig zieke kinderen, zo is er een vliegtuigje beschikbaar waar een brancard ik kan zodat er zelfs liggend kan worden gevlogen.
Ik ken de stichting al jaren en het is geen geheim dat ik er van hou om ‘on air’ te zijn, zowel op de radio als in een vliegtuig 😁 Het was geweldig om van dichtbij te kunnen zien hoe alle vrijwilligers er voor hebben gezorgd dat de dag een groot succes werd voor de kinderen. Van piloten en vrachtwagenchauffeurs tot de mensen van de catering en planning van de vluchten…het was top! En dat dus ca 15 keer in het jaar op verschillende vliegvelden door heel Nederland. Ik zag veel lachende gezichten van alle jonge piloten die aan het einde van de dag trots hun eigen pilotendiploma in ontvangst namen. Ik ben er op mijn beurt trots op dat ik ambassadeur ben geworden van de Stichting Hoogvliegers!

Stichting Hoogvliegers

Stichting Hoogvliegers laat zieke of gehandicapte kinderen (van 6 tot en met 17 jaar oud) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. In de afgelopen acht jaren vlogen er al meer dan 8.000 kinderen. In 2015 vlogen er bijna 700 kinderen. Meer informatie over de stichting vind je op hun website.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie