Code rood voor extreem weer
| 08:48 | Truckstar Redactie

Code rood voor extreem weer

Het KNMI heeft het hoogste weeralarm afgegeven voor extreem weer. Deze geldt voor het westen, midden en noorden van het land.

Het weerinstituut geeft een code rood vanwege zware tot zeer zware windstoten. Eerder was dit nog een code oranje. Tussen 08.00 uur en de eerste helft van de middag is er kans op zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. In het noordwestelijk kustgebied kunnen zelfs windstoten tot ruim 130 kilometer per uur voorkomen. In de loop van de middag zal de wind vanuit het zuiden sterk in kracht afnemen, verwacht het KNMI.

Ochtendspits

Volgens de ANWB zal de ochtendspits twee keer zo druk zijn als normaal. De verwachting van de filelengte lag op 275 kilometer, vanochtend stond de teller even op een totale lengte 345 kilometer, maar op dit moment (08.50u) bedraagt de totale lengte 265 kilometer. Deze lengte neemt nu hard af. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten goed afstand te houden en extra op te letten op bruggen en viaducten. Niet anders geldt dat natuurlijk voor onze beroepsgroep, zeker voor de chauffeurs met weinig of geen lading aan boord.

Foto: De Gelderlander
Kaartje: ANWB

Code rood voor extreem weer

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie