Coan Transport
| 15:43 | Arjan Olsthoorn

Coan Transport groeit met nieuwe Iveco S-Way

In 2001 besloot Cornelis Vermeulen om te starten als eigen rijder. In 2016 nam hij een extra chauffeur in dienst om stap voor stap verder te groeien. Een kleine vijf jaar later bestaat het wagenpark van Coan Transport door de komst van een nieuwe S-Way inmiddels uit 20 trucks.

Vanaf 2001 maakt Cornelis Vermeulen, en later zijn chauffeurs, kilometers onder de naam Coan Transport. De namen van de twee eigenaren zitten hierin verwerkt, namelijk: die van hem en zijn vrouw Angelique Vermeulen. Vol trots vertelt Cornelis Vermeulen over zijn nieuwe aanwinst: “We zijn altijd al heel tevreden over het vorige model. Toen ik foto’s zag van de nieuwe Iveco was ik gelijk onder de indruk en heb ik direct informatie opgevraagd. Iveco heeft echt een prachtige truck neergezet met een mooie uitstraling. Ook spreek deze de chauffeurs erg aa.” Lucien Peskens van Iveco Schouten voegt hieraan toe: “Coan Transport groeit snel en het geeft een trots gevoel om aan zo’n bedrijf een truck te verkopen!”

Complete uitgerusting
Coan Transport gaat met een krachtige Cursor 13 motor met 510 pk en met 2.300 Nm koppel de weg op. Vermeulen: “We rijden veel buitenlandse kilometers met zware containers en stukgoedvrachten. Dan is de 510 pk zeker geen overbodige luxe.” Als eigenaar van Coan Transport hoopt hij dat zijn chauffeurs te werk gaan als eigenrijder. En dat zij continu meedenken en gemotiveerd zijn. Daar krijgen zij een complete truck voor terug. De S-Way is uitgerust met een draaibare bijrijdersstoel, lederen bekleding en een infotainmentsysteem inclusief TomTom trucknavigatie. Onder de cabine is de geïntegreerde standairco en standkachel gemonteerd. Daarnaast is de nieuwe truck VLG uitgerust, zodat het in Nederland gevaarlijke stoffen mag vervoeren.

Zijn bedrijf is samen met partners BTC Geldermalsen Transport en Everhart Nijhof Transport uitgegroeid tot dé specialist in het transport van zeecontainers in alle soorten & maten. Zij rijden van Rotterdam of Antwerpen richting Zuid-Duitsland, Zwitserland en Italië. De nieuwe truck wordt specifiek ingezet om zeecontainers te vervoeren richting met name de Benelux, het Ruhrgebied in Duitsland en Frankrijk. De trekker is opgebouwd door Iveco Schouten in Tiel en het spuitwerk, naar eigen ontwerp van Cornelis Vermeulen, is gerealiseerd door Dubbeldam uit Schelluinen.

Als sterk groeiend transportbedrijf uit Geldermalsen kan Coan Transport bouwen op een fijne samenwerking met Iveco. Cornelis Vermeulen: “Het was voor mij dus een logische stap om opnieuw zaken te doen met Iveco. Daar kunnen we rekenen op hoge betrouwbaarheid.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie