CNV-leden akkoord met cao-bod
| 17:43 | Korneel Luth

CNV-leden akkoord met cao-bod

De leden van vakbond CNV Vakmensen zijn akkoord met het eindbod van de werkgevers voor een nieuwe cao voor het wegtransport.

Over deze nieuwe cao voor het beroepsgoederenvervoer is lang gesteggeld. Op 6 november kwam er een nieuw eindbod van de werkgevers. De CNV-leden hebben daar nu mee ingestemd. “Ruim driekwart van de leden staat erachter, dus wat ons betreft is er een nieuwe cao”, zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

Looptijd 2014-2017

De nieuwe cao heeft een looptijd van drie jaar – van 1 januari 2014 tot 1 januari 2017. De werknemers krijgen per 1 januari 2015 een loonsverhoging van 2,36 procent. Op 1 januari 2016 volgt een tweede loonsverhoging van 2,75 procent. Daarnaast gaan de belastingvrije onkostenvergoedingen op 1 januari 2015 omhoog met 1,6 procent.

CNV peilde ook mening niet-vakbondsleden

CNV Vakmensen heeft dit keer ook de mening van niet-vakbondsleden gepeild. “We vinden het belangrijk om ook niet-leden te betrekken bij de cao-onderhandelingen”, zegt Van Rijssel. “We willen graag weten hoe zij erover denken en of dat beeld verschilt van onze leden. Uit de peiling blijkt dat de niet-leden kritischer zijn over het eindbod; de stemming is daar fifty-fifty. De uitslag laat in ieder geval zien dat een groot deel van de werknemers niet tevreden is over het cao-resultaat. Dat legt een behoorlijke druk op de gesprekken die we volgend jaar met de werkgevers willen voeren over de noodzakelijke vernieuwing van de cao.”

Foto: Bij CNV en FNV aangesloten chauffeurs voerden dit jaar actie voor een beter loon en tegen arbeidsverdringing door goedkope lonen-chauffeurs. (ANP)

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie