CleanLease
| 08:58 | Arjan Olsthoorn

CleanLease neemt eerste Actrossen in gebruik

Mercedes-Benz Trucks heeft onlangs de eerste Actrossen afgeleverd aan CleanLease. Dit is onderdeel van een vernieuwde samenwerking tussen de marktleider in textielverzorging en Mercedes-Benz Trucks. “Vooral het hoge innovatieniveau van de trucks en de betekenisvolle stappen op het gebied van elektrificatie gaven voor ons de doorslag om voor dit partnership te kiezen”, vertelt Arnoud Clement, Projectmanager Supply Chain & Transport bij CleanLease.

Eerder reed CleanLease al met trucks van Mercedes-Benz, maar zo’n 8 jaar geleden stapte het bedrijf over op een ander merk. Arnoud Clement vertelt: “In de tussentijd hielden we altijd goed contact. Nu een deel van de vloot weer aan vervanging toe was, besloten we ons wederom te oriënteren op meerdere merken. Mercedes-Benz Trucks had onze speciale interesse. Het merk heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt. Meer dan andere merken komen ze met succesvolle innovaties, zoals Active Break Assist 5, Active Sideguard Assist en de Mirrorcams. Met deze systemen aan boord help je chauffeurs hun werk veiliger te doen. Naast duurzaamheid is veiligheid een heel belangrijk thema binnen onze logistieke processen.”

Elektrisch rijden

Ook de stappen die Mercedes-Benz zet op het gebied van elektrisch rijden volgt CleanLease op de voet. Clement: “Duurzame logistiek is een heel belangrijk onderdeel van onze ambitieuze duurzaamheidsagenda. Daar ontwikkelen wij veel initiatieven op en zullen daarom als onderdeel daarvan ook in de komende jaren ons wagenpark steeds verder verduurzamen. Het is dan fijn om een partnership aan te gaan met een speler die hier veel in investeert.”

Onderhoudscontract

Dimitri van Dongen, Key Accountmanager Trucks bij Mercedes-Benz Trucks, vertelt over de samenwerking met CleanLease: “Deze klant kiest voor operational lease met een reparatie- en onderhoudscontract. We helpen daarbij actief met het behalen van maximale efficiency. Zo bieden we ook Mercedes-Benz Uptime. Met dit systeem houden we de technische staat van de trucks nauwlettend in de gaten, waardoor wezenlijk minder trucks uitvallen. Het is mooi om te zien dat CleanLease bij ons het volledige portfolio afneemt met product, service, financiering én mobiliteit met Uptime. Op die manier kunnen wij deze klant ook het allerbeste van dienst zijn.”

Producttraining

“Met een delegatie van ons bedrijf werden we uitgenodigd bij Global Training van Mercedes-Benz in Nijkerk. Daar kregen we een producttraining en konden we in het echt ervaren waar deze truck allemaal toe in staat is. De chauffeurs zijn enthousiast over alle innovaties en het rijgedrag van de Actros. Ondertussen hebben we al meer dan een jaar goed contact met onder andere Dimitri. Hij kijkt mee naar onze operatie en komt over de gehele breedte met oplossingen op maat. Ook op het gebied van elektrisch transport krijgen we sterke adviezen die naadloos aansluiten op onze praktijk. Dit partnership biedt concrete perspectieven, zoveel is nu al duidelijk”, sluit Clement af.

Over CleanLease

CleanLease is een vooraanstaande onderneming in het reinigen, leasen en beheren van hoge kwaliteit textiel aan ziekenhuizen, zorginstellingen en vakantieparken in de Benelux. In een snel veranderende omgeving biedt CleanLease haar opdrachtgevers professionele en innovatieve oplossingen in duurzame textielverzorging, efficiënte logistiek en een facilitair totaalconcept. In de werkwijze van CleanLease staan klantrelatie, bereikbaarheid, snelheid en duurzaamheid centraal.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie