| 13:30 | Robert Servaas

Chr. Vermeer Transport duurzaam op weg met Iveco LNG-trucks

Recent kreeg Chr. Vermeer Transport uit Dongen de sleutels overhandigd van twee nieuwe Iveco trucks op LNG. Hierbij doet het bedrijf recht aan de slogan die op de nieuwe trucks prijkt: Duurzaam voor u op weg.

Een prachtig nieuw pand in Tilburg, focus op de diverse bedrijfsonderdelen en een gloednieuwe strategie. Dat zijn de ingrediënten waarmee Chr. Vermeer Transport de toekomst zonnig ziet. “We hebben niet de ambitie om te groeien maar gaan vooral voor beter en duurzamer”, aldus directeur Christiaan Vermeer. Transport en logistiek zijn pijlers waarop Chr. Vermeer Transport draait zowel nationaal als internationaal. Al jarenlang weet het concern te groeien. Hierbij hoort zeker de zorg voor het milieu. Duurzaam ondernemen is iets wat Christiaan ambieert. ”Altijd gedaan ook! Ik weet nog dat ik naar mijn toen nog jonge kinderen keek en dacht: we moeten zuiniger zijn op onze planeet.”

Nu, anno 2019, merkt Christiaan dat de transportwereld klaar is voor duurzaam. “Grote opdrachtgevers willen niet anders, subsidie regelingen zijn gunstig en het aantal tankstations is enorm gegroeid.” Met Iveco was het contact nog altijd goed. “Wij hebben dezelfde ambitie. Met de aanschaf van twee nieuwe Iveco Stralis 400 LNG trucks en twee nieuwe Daily bestelwagens telt ons wagenpark nu negen Iveco’s waarvan zes LNG voertuigen.”

De ondernemer vertelt hoe alles ooit begon. Over zijn vader die het bedrijf startte ver voor de oorlog, over zijn moeder die altijd koffie en een luisterend oor had voor de chauffeurs. Het ondernemersbloed hebben zij doorgegeven aan hun kinderen. Als nakomertje had Christiaan een voordeel én een nadeel. Het pad was door zijn oudere broers al uitgestippeld, maar het leeftijdsverschil zorgde voor andere inzichten. “Ik ben van een andere generatie. Automatisering is iets wat ik omarm en waar ik heilig in geloof. Mijn planners zijn steeds vaker jonge HBO-ers die ook verstand hebben van ICT.” Vanaf 2004 runt Christiaan zijn bedrijf samen met zijn vrouw Arianne en is het bedrijf gegroeid naar 130 medewerkers. Sinds drie jaar is ook Dick van Rooy lid van de directie, hij is verantwoordelijk voor de vestiging in Beerse, België.

Op de vraag hoe hij het bedrijf Chr. Vermeer Transport zou willen omschrijven antwoord hij stellig: “Wij zijn een allround logistiek distributeur die de klant van A tot Z kunnen ontzorgen. Ons nieuwe pand in Tilburg is geheel duurzaam gebouwd en voorzien van duurzame energie; zo zijn er zonnecollectoren geïnstalleerd en maken we gebruik van een alternatieve warmtepomp.” Het nieuwe pand zal ingezet worden voor cross docking; verplaatsen van goederen zonder dat ze tussendoor worden opgeslagen, voor reguliere opslag en voor veiling logistiek.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie