Chauffeurs: weinig problemen met nachtwerk
| 14:55 | Korneel Luth

Chauffeurs: weinig problemen met nachtwerk

Onder chauffeurs vind je geen 9-tot-5 mentaliteit; het merendeel heeft geen problemen met de kleine uurtjes.

In Truckstar nummer 3 lees je een hele serie verhalen uit de nacht. Maar wat vinden we met z’n allen eigenlijk van dat rijden en werken in de kleine uurtjes?

’s Nachts en ’s ochtends heel vroeg: graag!

Om antwoord te krijgen op die vraag hadden we de afgelopen weken de vraag ‘Rij jij graag ’s nachts? ‘in onze online poll staan. Twaalf procent van alle deelnemers aan deze poll rijdt graag ’s nachts en antwoordt met: Ja, ik werk en rij uitsluitend ’s nachts en wil niet anders.

Nog eens negentien procent is ook graag in de kleine uurtjes in de weer en kiest voor: ‘Ik rij graag ’s ochtends heel vroeg.’ De grootste groep, 29 procent van alle deelnemers, zegt: ‘Overdag of ’s nachts: het maakt mij niet uit.’

Chauffeurs: weinig problemen met nachtwerk
Het hoort er ook een beetje bij: werken bij nacht en ontij.

Anderen liever overdag

Achttien procent van de stemmers daarentegen werkt liever niet ’s nachts maar vindt het wel lekker rustig rijden.

De optie ‘mij te rustig ’s nachts, veel te saai’, leverde nul procent van de stemmen op, maar een kwart – 24 procent van alle deelnemers – kiest voor het in de pas lopen met het bioritme en klikte op: Nee, ik wil gewoon slapen ’s nachts en overdag rijden.  

Chauffeurs niet te beroerd om op rare tijden te werken

Een interessante uitslag dus, die laat zien dat chauffeurs niet te beroerd zijn om op rare tijdstippen te werken: een meerderheid van 58 procent heeft geen problemen met nachtwerk. Meer dan een kwart van deze chauffeurs, 27 procent, is zelfs bijzonder flexibel door te zeggen dat ze net zo lief overdag of ’s nachts werken.

Daar staat tegenover dat 42 liever gewoon overdag rijdt, en ook daar is iets voor te zeggen natuurlijk.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie