Chauffeurs-cheque voor Hoogvliegers
| 13:02 | Korneel Luth

Chauffeurs-cheque voor Hoogvliegers

De Stichting Hoogvliegers heeft een bijzondere cheque overhandigd gekregen.

Een flinke donatie voor de Stichting Hoogvliegers tijdens de Hoogvliegersdag op vliegveld Lelystad zaterdag 11 april: chauffeur Evert Morren (links op de foto) overhandigde een cheque ter waarde van 2.610 euro: de opbrengst van een door hem opgezette Facebook-veiling.

‘Geweldig!’

Dat Nederlandse chauffeurs graag wat over hebben voor anderen, werd hiermee op mooie wijze bevestigd. Hoogvliegers-voorman Frank Bakker (rechts op de foto) nam de cheque in ontvangst:

“Evert heeft een tijdje mooie chauffeursspullen geveild op Facebook, voor ons. Dat heeft een enorm bedrag opgeleverd. Wij zijn blij met één euro, tien euro, alles om zieke kinderen een dagje te kunnen laten vliegen. Maar dit is andere koek. En de overhandiging was ook zo’n leuk moment met ons Hoogvliegertje erbij, ‘Piet Piraat’, geweldig!” zegt Bakker.

Hij vervolgt: “Tijdens de Run4Noah stond Evert in Breukelen met z’n truck en het is mooi dat je als mens op zo’n moment aan andere dingen gaat denken dan alleen maar je werk en je eigen leven, en dat je wat extra’s wil doen.”

Veilen

Evert Morren: “Ik had de Hoogvliegers al eerder gezien. Ik kan niet zo goed stil zitten dus ik dacht: we gaan wat doen. Ik ga chauffeurs-spullen en schaalmodellen veilen en de opbrengst aan de Hoogvliegers geven.”

Morren is tevens de oprichter en beheerder van de Facebook-pagina New FH-4, dus aan enthousiaste contacten in de chauffeurswereld geen gebrek. Maar hij moest wel aan mooie spullen zien te komen om te kunnen veilen.

Donaties van o.a: Bouwman, Harbers en Volvo

Morren: “Ik had aan mijn baas bij Bouwman Groep gevraagd of ik één schaalmodel kon krijgen om te veilen. Toen ik ’s maandags bij onze secretaresse kwam, stonden er vijf klaar. Vier heb ik er verkocht, opbrengst 800 euro, de vijfde zet ik in Medemblik op de schotel van m’n truck en dan kan men bieden.”

Maar er kwam veel meer om te veilen: “Van de vestigingsmananger van Volvo-dealer Harbers Harderwijk kreeg ik een tas vol spullen; van Volvo Trucks Nederland kreeg ik een doos met goodies.”

“Daarnaast heb ik van Bernard Bollen een schaalmodel en deurpanelen gekregen en van een charter van ons een DAF schaalmodel en op Facebook heb ik ook hulp gehad van bijvoorbeeld de pagina’s: D.A.F wereld, Chauffeurs en Transport, en Trucking International.”

“Wat maar even aangeeft hoe het transport de Stichting Hoogvliegers omarmd heeft. Mijn doelstelling was duizend euro”, zegt Morren bescheiden.

Hoogvliegers maakt kinderen blij
Een Hoogvliegertje steekt zijn duim op na een mooie vlucht in een helikopter.

Vliegen is niet gratis

“Chauffeurs hebben een onwijs groot hart”, zegt Frank Bakker. “Het chauffeursvak is niet alleen maar trucken en aan een luchthoorn hangen. Het enthousiasme dat vanuit het transport leeft is onvoorstelbaar. En het geld van Everts cheque is meer dan welkom.”

“Vliegen is niet gratis. De vergoedingen die wij moeten betalen aan vliegvelden en piloten zijn al minimaal, maar we hebben te maken met ferry-kosten van vliegtuigen om op de vliegvelden te komen, landingsrechten op enkele van de velden, brandstof en andere zaken. Ga er maar vanuit dat het honderd euro per Hoogvlieger kost.”

“Daarnaast krijgen ze een petje, een t-shirt, er is catering, en er zijn toiletten. En we hebben één operationele manager die betaald wordt.”

Frank Bakker vervolgt: “En dan krijg je op een Hoogvliegersdag zo’n geweldige cheque. Je ziet om je heen direct het resultaat van deze donaties!”

Het is dus niet alleen een mooi gebaar: zieke en gehandicapte kinderen kunnen tijdens de Hoogvliegersdagen voor één keer helemaal vergeten dat ze ziek zijn, en zelf vliegen. De opbrengst daarvan is natuurlijk helemaal niet meer in geld uit te drukken; die is goud waard.

Hoogvliegers

Stichting Hoogvliegers

De Stichting Hoogvliegers heeft in de afgelopen zeven jaren meer dan 7.100 kinderen kunnen laten vliegen. In 2014 vlogen er 935 kinderen. Het streven voor 2015 is om duizend kinderen te laten vliegen. Een konvooi van trucks rijdt iedere Hoogvliegersdag voorafgaand aan het vliegen naar het betreffende vliegveld. Overigens wordt ook tijdens het Truckstar Festival gevlogen: met een heuse helikopter!

Openingsfoto: Martijn de Rooze – Stichting Hoogvliegers

Klik hier voor de website van de Stichting Hoogvliegers.

Lees ook:

Spectaculaire Hoogvliegersdag Schiphol

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie