| 16:23 | Robert Servaas

Chauffeurs bij Van Groningen kiezen bewust voor DAF XF

Van Groningen in Nieuw-Vennep heeft drie identieke DAF XF 530 FAK Super Space Cab motorwagens in gebruik genomen. Het familiebedrijf heeft al een decennialange relatie met het Nederlandse truckmerk. Zowel opa als vader Van Groningen kozen al voor het merk. Goede ervaringen met voorgaande modellen, maar zeker ook de wens van meerdere chauffeurs maakten dat Truckland deze drie zware voertuigen mocht leveren, als onderdeel van een grotere wagenparkverjonging.

Directeur William van Groningen over de keuze voor DAF: “Persoonlijk maakt het merk mij niet zo veel uit. Ik vind het belangrijk dat onze auto’s er goed uitzien en dat de betreffende chauffeur het naar zijn zin heeft. Als familiebedrijf hebben wij veel waardering voor ons personeel. Wanneer de chauffeur in een vrachtwagen naar eigen keuze mag rijden en we hierdoor een fijne werkplek kunnen bieden, is dat ons veel waard.  Dit zeker in een tijd, waar goede Nederlandse chauffeurs schaars zijn. Deze nieuwe DAF’s zijn net als voorheen via Truckland geleverd. Bevako zorgde voor de opbouw van het 30 tons VDL haakarmsystemen en Voortman heeft de volledig nieuwe robuustere huisstijl en kleurencombinaties op de cabines aanbracht. Tegelijkertijd leverde GS Meppel drie bijpassende aanhangers.”

De nieuwe DAF combi’s worden ingezet bij de transportservices van het bedrijf waar inmiddels in totaal ruim 90 man personeel werkt. William Van Groningen vervolgt: “Onze core business is de handel in schroot en metaal. Ferro en non-ferro. Verder verrichten wij als onderaannemer sloopactiviteiten ter ondersteuning van onze klanten. Daarvoor beschikken wij over 30 machines variërend van 23 tot 80 ton. Na vele jaren in Nieuw-Vennep gaan wij medio dit jaar officieel verhuizen naar Vijfhuizen. Verder hebben wij vestigingen in Leimuiden, Nunspeet en Finland. De metalen die uit sloopwerken komen, sorteren wij en geven wij een volgende bestemming. Gesorteerde metalen vervoeren wij direct naar bedrijven als Tata Steel of naar diverse ijzerhandelaren. Verder bieden particulieren en bedrijven hun metalen bij onze bedrijven aan. Voor alle benodigde transporten maken wij gebruik van onze eigen containers en transportmiddelen. Overigens worden wij door onze klanten ook steeds vaker voor klussen in het buitenland gevraagd.

Met de ingebruikname van de nieuwe DAF’s telt het wagenpark in totaal 12 voertuigen. Het onderhoud van alle voertuigen en machines verricht Van Groningen in eigen beheer waarbij gebruik gemaakt wordt van de originele onderdelen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie