Chauffeur redt leven van hartpatiënte
| 11:25 | Boudewijn Bos

Chauffeur redt leven van hartpatiënte

Chauffeur Jonathan Knol heeft het leven van een vrouw gered op de A29 bij Heinenoord.

Een man van 81 jaar oud staat met paniek te zwaaien op de vluchtstrook. Zij vrouw blijkt op dat moment met hartproblemen in de auto te zitten en is onwel. De man weet niet wat hij moet doen en trekt daarom de aandacht van passerende automobilisten.

Apart om mee te maken

Jonathan (35) bedenkt zich geen moment en stopt direct op de vluchtstrook. Hij rent naar de auto van het bejaarde echtpaar. Daar blijkt dat er gereanimeerd moet worden. Jonathan is zelf ook hartpatiënt en weet heel goed wat hij moet doen. Direct start hij met de reanimatie. ‘Ik reanimeerde haar eerst dertig keer en gaf haar twee keer beademing. Tijdens de tweede reanimatiesessie kwam ze ineens weer tot leven. Heel apart om mee te maken’, zegt Jonathan tegen RTV-Oost.

De hulpdiensten komen snel en nemen de vrouw mee naar ziekenhuis. ‘Ik ging even op de vangrail zitten om tot bezinning te komen. Toen ik later die avond de dochter van de vrouw aan de lijn had, brak ik. Ze belde me vanuit haar bed met haar echtgenoot en kleinkinderen om haar heen’, zegt Jonathan. ‘Ik hoop dat ze het goed maakt.’

Even bijkomen deed Jonathan gisteravond op de bank. ‘Ik drink nooit een biertje op maandagavond, maar gisteren wel. Daarna heb ik heerlijk geslapen.’ De redder is vandaag gewoon weer aan het werkgegaan. ‘Ja, een hele dag thuis zitten is het ook niet.’

Politie te spreken

De politie is blij met het ingrijpen van de chauffeur. Een bericht op Facebook werd enthousiast ontvangen en direct gedeeld. 

Chauffeur redt leven van hartpatiënte
De politie postte een bericht op Facebook en gaf complimenten aan de chauffeur. (Politie Hoeksche Waard)


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie