Chauffeur merkt gestolen trailer op
| 17:58 | Boudewijn Bos

Chauffeur merkt gestolen trailer op

Een koeltrailer van C. Koomen’s uit Wervershoof is zondagavond gestolen en direct ook opgemerkt door een oud werknemer van het bedrijf.

Chauffeur Denny van Kuyk (32) rijdt van de A12, de A28 op wanneer hij de koeltrailer achter een buitenlandse trekker ziet hangen. Hij weet van het bedrijf dat dit niet gebruikelijk is. Hij weet dan ook meteen dat er iets niet in de haak is en besluit Nick van Dijk, medewerker van Koomen’s Transport, direct te bellen. 

“Zeg Nick, er rijdt hier een buitenlandse trekker met één van jouw koeltrailers over de A12. Klopt dat?” Vroeg Denny. Nick antwoordt direct dat dit niet klopt en dat de trailer op dat moment thuishoort in Bleiswijk. In een telefoongesprek met Truckstar zegt Nick dat de trailer weggenomen is vanaf het veilingterrein van Bleiswijk. 

Chauffeur merkt gestolen trailer op
Een kaartje van het gebied; vanaf de A12 was de chauffeur onderweg naar Rusland en werd op de 
A28 stopgezet door Denny zijn optreden. 

In opdracht voor Rusland

In een gesprek met Truckstar zegt Denny dat hij direct overging tot actie. Door voor de chauffeur te rijden en met gebaren te wijzen dat er iets loos is weet hij de buitenlandse trekker aan de kant te krijgen. “Onderaan een afrit van de A28 heb ik hem stil kunnen zetten en ben ik naar de chauffeur toegelopen. Het bleek een Litouwse man van 30 te zijn, hij sprak geen Nederlands. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat de trailer niet achter zijn trekker thuishoorde, maar hij beweerde met zijn papieren van wel.” De Litouwse chauffeur blijkt uit Rusland een opdracht te hebben om de bewuste trailer op te halen en leeg naar Rusland te vervoeren. “Dat kan nooit de bedoeling zijn, dat gebeurt nooit.” 

Terwijl Denny nog altijd aan de lijn hangt met Nick, heeft Nick de politie al gewaarschuwd via een tweede lijn. Zij rukken direct met meerdere eenheden uit. De Litouwse chauffeur bleef in tussentijd rustig naar zeggen van Denny. “Gelukkig wel, tegenwoordig weet je maar nooit hoe ze reageren en wat ze bij zich hebben!” Wanneer de politie ter plaatse komt worden de papieren gecontroleerd en het kenteken gecheckt. De trailer blijkt inderdaad gestolen te zijn.

Chauffeur merkt gestolen trailer op
Dit is de auto waarmee chauffeur Denny van Kuik de Russische chauffeur klem zette.

Teleurstelling en vreugde

De chauffeur wordt in de boeien geslagen en afgevoerd naar het politiebureau. Hij gaf Denny een sombere indruk; “het kwam mij over van, heb ik dat weer. Een teleurstellende blik, misschien wist hij wel van niks.” Maar daar tegenover staat een overweldigende Nick. “Hij is trots en blij dat de trailer er weer is.” Uit het gesprek met Truckstar blijkt wel dat de actie ontzettend gewaardeerd wordt door Nick en dat er aan een beloning gewerkt wordt. Op de vraag hoe Denny terug kijk? “Ik zie het maar zo; je voorkomt een hoop kosten voor iemand. Ik ben zelf beginnend transport ondernemer en zou zelf ook blij zijn als het zo zou gaan. Je voorkomt een hoop ellende, maar speciaal vind ik het niet. Het is meer je plicht.” 

De chauffeur zat tot zeker negen uur maandagmorgen in de cel en de hele combinatie is afgevoerd door een bergingsbedrijf. Deze en de chauffeur zullen eerst een grondig onderzoek ondergaan. “Er is vast een bende actief. Misschien is het handig voor de politie om eens een kijkje te nemen in Rusland of in ieder geval onderzoek te doen of, en zo ja, naar de bende. Het gebeurt de laatste tijd te vaak dat er diefstallen gepleegd worden in de transport.”

Foto: soortgelijke trailers van Koomen’s Transport. (Koomen’s Transport)

[Update]

Chauffeur Denny heeft als dank een mooi cadeau gehad voor zijn daad. Hij stuude Truckstar foto’s, de firma is Denny nog altijd ontzettend dankbaar.

Chauffeur merkt gestolen trailer op


Klik hier voor het nieuwsoverzicht


Meepraten? Schrijf hier jouw reactie