*

| 16:14 | Bert Mateboer

Chauffeur centraal bij aanschaf nieuwe trucks

Bij de aanschaf van 42 nieuwe trucks heeft Van den Bosch Transporten uit Erp de chauffeur centraal gezet. “Niemand kan een truck beter testen en beoordelen dan een ervaren chauffeur, die er dag in dag uit mee rijdt en weet waar hij op moet letten”, aldus Hans Kanters van Van den Bosch.

“We hebben verschillende auto’s een aantal weken als demo ingezet en onze chauffeurs hebben er langere tijd mee gereden. Hun feedback was zeer waardevol in het aanschaftraject. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor Renault Trucks”, vertelt Kanters. “Onder andere het hoge chauffeurscomfort en het extra vermogen in combinatie met de gunstige kilometerkostprijs heeft ons overtuigd te kiezen voor de Renault.’’

Vertrouwd gevoel

Er is bewust gekozen voor een pakket dat de chauffeurs aanbevolen hebben, met onder andere een standairco, Adaptive Cruise Control (ACC) en luxe Recaro-stoelen. Chauffeur Dolf Maas was een van de testchauffeurs en is enthousiast over de keuze voor de Renault T: “Deze auto heeft mij positief verrast! Het voelde gelijk vertrouwd. Hij rijdt erg lekker en ik heb meer dan genoeg leefruimte in de cabine. Het design wijkt daarnaast af van de doorsnee; het gedurfde en strakke ontwerp maakt het een herkenbare verschijning op de weg.”

Het lage eigen gewicht was ook erg aantrekkelijk

De truck heeft bovendien een laag eigen gewicht. Kanters: “Hij is lichter in vergelijking met de andere merken. Dat resulteert in meer netto-laadvermogen, wat past binnen onze lichtgewichtstrategie. Met deze investering versterken wij onze positie op de Europese bulktransportmarkt. Uiteindelijk kunnen wij met onze payload het onderscheid maken ten opzichte van de concurrentie.”

Bij de foto: Chauffeur Dolf Maas was een van de chauffeurs die met een demo reden

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie