Certicaat 'Duurzaam op de Weg' voor Jan Deckers
| 14:16 | Truckstar Redactie

Certicaat ‘Duurzaam op de Weg’ voor Jan Deckers

Transporteur uit Ammerzoden ontvangt als eerste certificaat van Profile Tyrecenter

‘Duurzaam op de weg’ is een nieuw duurzaamheidscertificaat dat uitgereikt wordt door Profile Tyrecenter. Het certificaat staat voor milieuvriendelijker, groener wegtransport en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Jan Deckers ontving als eerste transportbedrijf in Nederland deze nieuwe certificering.
 
Het internationale transportbedrijf dat vooral met groente en fruit rijdt toont met het certificaat aan een duurzaam bandenbeleid te voeren, dat weer resulteert in kosten-, brandstof en CO2-reductie. Vorig jaar ontving Jan Deckers ook al de Lean and Green-certificering.

Ondernemer Jan Deckers is blij met het certificaat: “Duurzaam ondernemen is de gewoonste zaak van de wereld. Een juist bandenbeleid is daarbij belangrijk. Hiermee halen we een groter rendement uit de banden en voertuigen. Vermindering van de CO2 uitstoot en reductie van brandstofverbruik zijn items die onze hoogste aandacht hebben. Geregelde wagenparkcontroles,  online bandenrapportages, uitlijncontroles, het vullen van banden met stikstof. Allemaal diensten waar we dit mee realiseren. We zijn zeer verheugd met de toevoeging van de ‘Duurzaam op de Weg’.”

Lean and Green Award Winner werd Jan Deckers ook al in november 2011. Deckers: “Lean and Green wordt en blijf je niet zomaar. Chauffeurs worden gemeten op brandstofverbruik, rijstijl, anticiperend rijden en omgaan met vertraging. Investeren in duurzame technieken, als de nieuwste tachografen, hoort daar ook bij. Dat zijn flinke investeringen, echter die betalen zich wel terug door de besparingen die we realiseren.” 

Jan Deckers vertelt verder over Duurzaam op de Weg: “Het aandeel van brandstofkosten in de totale kosten is groot en zal alleen maar groter worden door stijgende brandstofprijzen. Een duurzaam bandenbeleid is dan ook onvermijdelijk in deze economisch mindere tijden.”

Om in aanmerking te komen voor het Duurzaam op de Weg certificaat moet er een minimale score van 70 punten worden behaald op basis van de checklist voor bandenservice van het wagenpark.

Foto: Eddy van Hemert van Profile Tyrecenter Altena (midden) reikt samen met Ruud Eijsten (Commercieel Directeur Profile Tyrecenter Truck) het certificaat Duurzaam op de Weg uit aan Jan Deckers (rechts).

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie