| 11:22 | Bert Mateboer

Christa de Vries kiest een MAN XXL

Sinds kort rijdt er een MAN TGX XXL 6×2 motorwagen in de kleuren van JDV uit het Friese Sint Anna Parochie. De MAN is de tweede truck van Christa de Vries die haar eigen transportbedrijf, CDV, runt, naast dat van haar vader, JDV B.V.

De letters JDV op de MAN staan voor Jelle de Vries. In totaal omvat de vloot van dit transportbedrijf rond de dertig eenheden. Daarnaast rijden er een aantal charters voor JDV. Dochter Christa de Vries haalde zelf haar vakdiploma en sinds vorig jaar rijdt er één combinatie voor haar eigen transportonderneming, CDV. Christa: ‘Het transport is mij met de paplepel ingegeven en het sprak dan ook voor zich dat ik het transport in zou gaan. Ik wilde echter wel op eigen benen staan. Vandaar dat ik zelf de vakpapieren gehaald heb. Vorig jaar begon ik met één auto en nu was het tijd om een tweede in te zetten’’.

Ook als LZV inzetbaar

Christa over de nieuwe MAN: ‘Een aanbieding van Wierda Bedrijfswagens zette mij op het spoor van MAN, en toen ik dat ter sprake bracht was mijn chauffeur Derk-Jan meteen enthousiast. Vandaar dat we verder zijn gaan praten, en dat resulteerde in de MAN die nu voor de deur staat’’.’ De trucks van Christa de Vries vervoeren losgestorte materialen door binnen- en buitenland. De nadruk ligt daarbij op metalen voor de recycling, maar ook andere lading wordt vervoerd met de afzetcontainers. De MAN werd voorzien van een 30 tons NCH kabelsysteem voor het vervoer van de afzetbakken. Verder is de MAN gekeurd als LZV voertuig waardoor hij optimaal inzetbaar is.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie