Carrosserie Vakdagen in volle gang
| 10:45 | Truckstar Redactie

Carrosserie Vakdagen in volle gang

De Carrosserie Vakdagen in Gorinchem zijn in volle gang.

Vandaag, 30 augustus, is de laatste dag van deze vakbeurs. Samen met de Carrosserrie Vakdagen in Hardenberg en Venray is het geen echte chauffeursbeurs, maar er staan wel talloze bedrijven met producten die voor chauffeurs interessant zijn.

Tracon
Zo zijn alle truckmerken vertegenwoordigd en zie je er een groot aantal trailerbouwers. Tracon Trailers laat een LZV zien waarvan ze er onlangs achttien verkocht hebben aan Stamhuis Retail Services en er staat een nieuw ontwikkelde heavy duty plywood-opbouw op een twee-assig chassis.

Volvo
Volvo heeft op haar stand een bijzonder opgebouwde FH460 staan. Deze 8×2 trekker heeft een gestuurde naloopas, en de chassisbalken van de truck lopen voor door de grill, ten behoeve van steunpoten voor een Hiab-kraan. Deze 120 ton/meter kraan is door HSM BV uit Utrecht op een speciaal verlaagd hulpframe gemonteerd met bout- en moerbevestiging in plaats van een lasbevestiging.

Laag brandstofverbruik
Bij MAN staat een laag brandstofverbruik centraal. ‘Consequent Efficiënt’ is het thema, en daarin past de MAN TGX EfficientLine. De trekker heeft verbeterde aerodynamica en een laag eigen gewicht, waardoor in combinatie met andere technische slimmigheden, het brandstofverbruik binnen de perken moet blijven. Op het buitenterrein staan ook nog verschillende MAN’s.

Total cost of ownership
Bij Mercedes-Benz speelt het begrip ‘total cost of ownership’, een grote rol. Niet echt een chauffeursthema, maar wél als je eigenrijder bent, of wil worden. Verder ligt de nadruk op de nieuwe Actros en de Euro 6-techniek van Mercedes.

Euro 6
Iveco heeft de nieuwe Stralis in Gorinchem staan; de eerste keer dat de truck in Nederland te zien is. Daarbij ligt ook veel nadruk op het bijzondere Hi-eSCR Euro 6-systeem waarmee Iveco de Euro 6-norm haalt zonder uitlaatgas-recirculatie.   

Dit is natuurlijk maar een fractie van wat er allemaal te zien is. In totaal staan er zo’n 300 exposanten. Vorig jaar kwamen er bijna 17.000 bezoekers op de Carrosserie Vakdagen Gorinchem af.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie