BRL Berging
| 10:52 | Arjan Olsthoorn

BRL Berging neemt speciale Volvo FM bergingstruck in gebruik

BRL Berging heeft een bijzondere Volvo FM 500 8×4-bergingstruck in gebruik genomen. Het is de eerste truck in Nederland die is voorzien van een Erkin World Power Rotator-opbouw met 122 tonmeter kraan. Daarmee kan BRL Berging ook zware bergingsklussen zelfstandig op locatie uitvoeren. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks Nederland en Volvo Group Truck Center in Rijnsburg.

BRL Berging uit Leiden is een allround bergingsbedrijf dat onder meer auto’s, trucks, bussen en touringcars bergt. “We gaan onze activiteit zware berging uitbreiden en dat is ook de reden dat we deze nieuwe truck hebben aangeschaft”, vertelt eigenaar Nico Zwetsloot. “Bij kantelongelukken met zware voertuigen, bijvoorbeeld een gekantelde truck, moet er niet zelden een telescoopkraan aan te pas komen om het voertuig te bergen. Met onze nieuwe bergingstruck zijn we op locatie volledig selfsupporting. Deze truck is voorzien van 122 tonmeter kraan waarmee we ook de ingewikkelde bergingsklussen zelf kunnen doen. Dat leidt tot efficiencyvoordeel: bergingen kunnen sneller worden uitgevoerd en daardoor zijn ook de kosten voor de klant lager.”

BRL Berging

Deze Volvo FM is de eerste truck in Nederland die is voorzien van een Erkin World Power Rotator-opbouw met 122 tonmeter kraan.

Maatwerk
Het bergingsvoertuig is opgebouwd bij Erkin World Power in Turkije. Zwetsloot kwam de Erkin World Power Rotator-opbouw op een beurs in Duitsland op het spoor. Volvo Group Truck Center zorgde ervoor dat het chassis gereed was voor de opbouw en dat het voertuig, in samenwerking met Volvo Trucks Nederland en de Volvo Trucks-fabriek in Gent, werd afgeleverd in Turkije. Zwetsloot: “Mooi dat Volvo zulk maatwerk biedt. De afstemming tussen de dealer en de opbouwer in Turkije was goed geregeld en verliep soepel, daar heb ik helemaal geen omkijken naar gehad. Dat past ook helemaal bij hoe ik Volvo Group Truck Center ken: je vraagt wat en het wordt geregeld.”

 

Optimaal rijcomfort
De nieuwe Volvo FM-bergingstruck is voorzien van twee 10-tons voorassen. Het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering en Volvo Compact Retarder voor extra remkracht. Plus de draadloze afstandsbediening Work Remote en I-Shift met kruipversnellingen. Het is de zesde Volvo truck voor BRL Berging, dat in totaal twintig trucks in het wagenpark heeft. “Volvo trucks onderscheiden zich door het rijcomfort”, vertelt Zwetsloot. “Neem de I-Shift met kruipversnellingen: we komen in ons werk ook op ruwer terrein, op plekken waar vrachtwagens eigenlijk niet horen te komen. Het is een stuk makkelijker als je in zulke situaties met de I-Shift met kruipversnellingen op lage snelheid kunt manoeuvreren.”

BRL Berging
BRL Berging voert voor uiteenlopende opdrachtgevers bergingswerkzaamheden uit, waaronder Volvo Group Truck Center in Rijnsburg. Het bedrijf, dat tien jaar bestaat, telt 24 medewerkers en heeft vestigingen in Leiden en Rijswijk.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie