Bord in het Pools
| 10:22 | Truckstar Redactie

Bord in het Pools

In Hardinxveld-Giessendam rijden Poolse chauffeurs zich wel eens klem op een doodlopend weggetje. Een bord met Poolse tekst biedt nu uitkomst.

Inwoner van Hardinxveld-Giessendam Kevin Snijders stuurde een foto van het bord op naar de krant Metro. Hij vindt het maar raar dat het bord in het Pools is. “Het had toch in het Duits of Engels gekund? Dan
hadden ook andere nationaliteiten het bord kunnen lezen”, aldus Kevin.

Maar bij een plaatselijk scheepstimmerbedrijf snappen ze het wel. “Er komen hier veel vrachtwagens met een Pools kenteken. Voor die chauffeurs is het gemakkelijk om het bericht in hun eigen taal te lezen. Ik heb daar niet zo’n moeite mee”, aldus een werknemer van Da Capo.

Het bord moet chauffeurs ervan weerhouden een doodlopend stuk weg in te rijden als ze van het industrieterrein afkomen. Gelukkig staat het er ook nog in het Nederlands bij, zodat een verdwaalde Nederlander of Belg ook op het rechte pad blijft. 

2 Reacties
  1. Kun je ook op dat bord zetten dat ze zo snel mogelijk weer terug naar polen gaan……het moet niet gekker worden……dit lijkt wel de situatie in Oss bij de spoorwegovergangen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie