Boetes bij integrale controle
| 12:39 | Korneel Luth

Boetes bij integrale controle

De politie heeft donderdagmiddag en -avond samen met andere inspectiediensten een integrale verkeerscontrole gehouden bij de Afsluitdijk.

De controle vond plaats bij de N99 en de A7 aan bij Den Oever en de Afsluitdijk en aan de Friese kant van de Afsluitdijk. Er werden meerdere vrachtwagen-combinaties aan de kant gezet maar extreme overtredingen bleven uit.

23 procent te zwaar

Behalve dan een truck die 23 procent te zwaar beladen was. De chauffeur kreeg een boete en moest afladen tot het maximaal toegestane gewicht bereikt was en mocht toen weer verder.

Een truckchauffeur en een touringcarchauffeur kregen een proces-verbaal uitgeschreven voor het overschrijden van de rijtijd. De vrachtwagenchauffeur kreeg tevens een rijverbod.

Een chauffeur die gevaarlijke stoffen vervoerde kreeg proces-verbaal omdat er geen brandblusser aanwezig was in zijn voertuig.

Maar liefst 3.200 voertuigen gecontroleerd

In totaal werd een enorm aantal voertuigen gecontroleerd: maar liefst 3.200 auto’s, bestelbussen, trucks, motoren en bussen.

Bij de overige weggebruikers werden in Den Oever zeven voertuigen in beslag genomen door de belastingdienst. Daarnaast inde de belastingdienst 11.000 euro aan achterstallige betalingen. Tevens werden openstaande boetes geïnd, een mes in beslag genomen en werd gecontroleerd op rijden onder invloed. Ook daar werden enkele boetes voor uitgeschreven.

Andere boetes werden uitgeschreven voor: gladde banden, verlopen rijbewijzen, inhalen over een doorgetrokken streep en het overschrijden van de geluidslimiet van het betreffende voertuig. Ook werd een bestuurder gepakt wiens rijbewijs reeds ingevorderd was.

Mobiel banditisme

De politie hield de controle mede in een poging grip te krijgen op het zogeheten ‘mobiel banditisme’.

Onder deze term verstaat men groepen van rondtrekkende criminelen die in korte tijd in één regio actief zijn om zich dan snel weer – internationaal – uit de voeten te maken.

Naast de politie deden ook de milieupolitie en de afdeling verkeersondersteuning van de politie mee, evenals de douane en de belastingdienst. Er was tevens een drugshond aanwezig. 

Foto: een Bulgaarse chauffeur loopt tegen de lamp tijdens een eerdere transportcontrole.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie