Boerman kiest voor nieuwe DAF trucks
| 14:48 | Marco Bloem

Boerman kiest voor nieuwe DAF trucks

XF en CF voor bulktransport en autolaadkraanvervoer

Boerman Transport uit Hardinxveld-Giessendam, bekend door haar opvallend nette groen-gele truckvloot heeft onlangs acht nieuwe DAF trekkers in gebruik genomen. Dat meldt het bedrijf in een bijzonder positief en prettig te lezen persbericht. De trucks zijn geleverd door DAF dealer Van Tilburg Bastianen. Zes van de nieuwe voertuigen zijn van het type XF 440 FT 4×2, twee zijn er van het type CF 400 FTP 6×2. Deze vernieuwing maakt het wagenpark van Boerman weer up to date en een stuk zuiniger en schoner. Het bedrijf meldt dat de chauffeurs blij zijn met hun nieuwe gereedschap. 

Zuinig

Zo meldt Boerman dat chauffeur Patrick al een tijdje de zuinigste chauffeur bij Boerman is, maar onlangs werd ingehaald door een collega met een nieuwe auto. Met zijn nieuwe XF gaat Patrick weer een gooi doen naar de eerste plek. Chauffeurs Rien en Ruub zijn al meer dan 40 jaar werkzaam voor Boerman, en mogen hun laatste jaren volmaken op eveneens een XF Euro 6. 

Een ander duo; de broers Joop en Arnold uit Aalst en Wijk en Aalburg werken ook al heel wat jaartjes voor Boerman en kregen ook een nieuwe XF voor het lange afstandsvervoer. ‘Kilometervreter’ Gert uit Hardinxveld kreeg de laatste XF Euro 6, en volgens Boerman zal hij waarschijnlijk de eerste zijn die met een Euro 6 truck de 1 miljoen kilometer volmaakt binnen het bedrijf. 

CF

Dan zijn er nog de twee multifunctionele CF’s met een pusher-as. Tijmen uit Gorinchem en Remco uit Boven-Hardinxveld gaan deze bemannen. Deze auto’s en hun chauffeurs zijn volgens Boerman multifunctioneel. Naast de extra as beschikken deze over een kiepinstallatie en een compressor, waardoor de auto’s ingezet kunnen worden voor diverse vervoersdisciplines. 

Alle trucks zijn volgens Boerman besteld en uitgedokterd door de slimme mensen uit de eigen werkplaats, onder aanvoering van Mees de Kock. Mees vierde onlangs zijn 45-jarig jubileum bij Boerman. 

Onder de Boerman Groep vallen ook de bedrijven De Jong Transport en VCT Containertransport. De Jong Transport heeft per 1 oktober eveneens twee nieuwe trekkers op de weg gezet. Deze zijn van het type CF 440 FTG 6×2 Euro 6 en zullen bereden worden door chauffeurs Sander en Rein. Deze trucks zijn mede aangeschaft vanwege de milieu-eisen op de tweede Maasvlakte. 

Duizendpoten

Boerman Transport staat voor multifunctionaliteit. “Naadloos kunnen wisselen tussen soorten vervoer/klanten. Chauffeurs die meer dan één type werk kunnen doen. Het leidt tot een soepel en efficiënt bedrijf waar naast de dagelijkse spanning en drukte er toch ook wel elke dag (meer dan) een keer gelachen wordt”, meldt het persbericht. Ook de medewerkers op kantoor zijn volgens Boerman multifunctioneel. Zo ook secretaresse Barbara, die ook de administratie en de planning ondersteunt. En zelfs als fotografe draagt ze haar steentje bij.

Daarbij kreeg ze ditmaal ondersteuning van oud directeur T. Boerman. De heer Boerman is inmiddels 73 jaar oud, en laat de dagelijkse leiding over aan directeur Wim Nienhuus. Toch laat Boerman met regelmaat zijn gezicht zien. Op een zonnige zaterdagmorgen acht nieuwe auto’s bewonderen vindt hij volgens het persbericht zeker geen slechte tijdsbesteding.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie