Blokkades boze Belgische boeren - update
| 10:32 | Truckstar Redactie

Blokkades boze Belgische boeren – update

Boze Belgische boeren blokkeerden vandaag de doorgaande snelweg E411 tussen Brussel en Namen. Inmiddels is de actie voorbij en komt het verkeer weer op gang.

De boeren zijn boos omdat ze maar 25 cent per liter melk krijgen, terwijl dit er 45 zouden moeten zijn. Daarom gingen ze tot actie over en blokkeerden met tractoren de afrit Habay-la-Neuve. Daarop werd de hele snelweg in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten. De boeren lieten ook van zich horen op de N40 tussen Philippeville en Léglise: daar is ter hoogte van Heinsch een blokkade opgeworpen. Een andere blokkade vond plaats op de N4 bij Warnach.

Luchthaven Luik

Een dag eerder hielden de boeren een prikactie op de E42 tussen de Eifel in Duitsland en Luik, alsook op de A40 tussen Aken en Luik. Die blokkades zijn gisteravond opgeheven. Later hadden ze de luchthaven van Luik in het vizier, waar ze de toegang tot het gebouw van Qatar Airways en bagageafhandelaar Aviapartner blokkeerden. De politie ging de circa 600 boeren met traangas te lijf toen zij bij Aviapartner binnendrongen.

Met hun acties, waarvan er waarschijnlijk nog meer volgen, willen de agrariërs druk uitoefenen op de Europese landbouwtop van 7 september.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie