Robert van der Linden
| 09:33 | Arjan Olsthoorn

Blikvanger: Scania R 650 van Robert van der Linden

Met zijn nieuwe vrachtwagen wilde Robert van der Linden meer opvallen. In de kleurencombinatie die hij zijn nieuwe Scania Next Gen R 650 toebedeelde gaat dat zeker lukken.

Bestel Truckstar editie 1/2020 nu!

Tevreden kijkt Robert van der Linden (33) uit Arkel naar zijn net gewassen Scania. “Nu ik ermee rijd, ben ik het opbouwproces alweer vergeten”, zegt hij. De Scania is van top tot teen onderhanden genomen voordat hij tevreden was over het eindresultaat.

Al bijna heel zijn rijdende leven zit Robert in het transport van containers. Af en toe koppelde hij ook een koeltrailer of tautliner aan maar steeds kwam hij terug bij de grote stalen dozen. In 2014 besloot hij voor zichzelf te beginnen. “Ik heb in loondienst altijd DAF gereden. Maar toen ik zelf de keuze kon maken, werd het een Scania. Dat was een keuze die sommige mensen verbaasde”, vertelt Robert.

Scania R 650

Typisch oldskool: platte cabine en uitlaten die boven het dak uitsteken.

Knipselmap
Voor de opbouw van zijn nieuwe vrachtwagen ging Robert niet over één nacht ijs. “Ik heb een hele map met voorbeelden en details hoe ik het wilde. Steeds als ik wat moois zag op een show of bij een auto onderweg maakte ik een foto.” Ook mooie details van Next Gen’s die hij op het internet tegenkwam, sloeg hij op. Zo ontstond er een heel dossier.

Uiteindelijk kwam Robert voor de juiste kleur rood bij een groot personenautomerk uit. Samen met een vriend maakt hij op de computer een tekening hoe de kleurstelling moest worden. Robert koos voor rood en goud als hoofdkleuren en voegde nog een witte lijn onder op de deur toe. “De lijnen lopen in een punt naar elkaar toe.”

Oldskool
Voor de opbouw wilde hij een oldskool-look, met zeilenrek op het dak en grote staande uitlaten die boven de cabine uitsteken. Daarom koos hij voor een R-serie cabine. De zijplaat werd voorzien van ouderwetse tankbanden en er is een grote opbergkist gemonteerd. Robert is ook trots op de bumper. “Zonder mistlampen, dat vind ik mooi.”

Bijpassend bij de rood met goud gespoten cabine liet Robert de binnenkant bekleden met rood en wit leer gecombineerd met Deens pluche. Geen onderdeel in de cabine is onberoerd gelaten. De bovenkant van het dashboard en de deuren zijn voorzien van rood leer terwijl de rest van het dashboard en de deuren wit zijn gespoten. De stoelen en achterwand zijn bekleed met Deens pluche.

Pressure makes diamonds

Het motto van de Scania is gebaseerd op een nummer van Danny Vera.

Wil je het hele verhaal over deze blikvanger lezen? Dat kan in Truckstar editie 1/2020. Of word abonnee en verzeker jezelf dat je nooit meer een verhaal mist.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie