| 12:57 | Freek Mulder

Binnenstad Utrecht deels op slot voor vrachtverkeer

Onder de Utrechtse grachten bevinden zich eeuwenoude werf- en straatkelders. Om te voorkomen dat deze kelders beschadigd raken heeft de Gemeente Utrecht een flink aantal verkeersmaatregelen getroffen.

Er geldt al op een deel van de grachten al een vrachtwagen verbod en aslastbeperking. Daar worden nu op een zestiental locaties breedtebeperkingen aan toegevoegd. Hierdoor is het voor vachtwagens niet meer mogelijk het gebied in te rijden.

Zwaar verkeer

Er zijn recentelijk een aantal eeuwenoude kelders ontdekt. Omdat deze kelders zich onder de straat bevinden mogen vanaf 12 juli 2021 voertuigen met een aslast boven 2 ton deze straten niet meer berijden. E.e.a. om beschadigingen te voorkomen. De gemeente gaat vervolgens onderzoeken welke belasting de kelders kunnen dragen en/of de maatregelen vervolgens van tijdelijke of definitieve aard blijven. Dit zal per straat verschillen.

Controle

De gemeente gaat o.a. met camera’s toezichthouden op de naleving van de ingestelde verboden en zal bij overtreding automatisch beboeten.

voor meer info zie www.utrecht.nl/werven

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie