Bijzondere vracht voor Bolk
| 13:39 | Truckstar Redactie

Bijzondere vracht voor Bolk

15,5 meter lange walvis op transport

Bolk transport uit Almelo stuurde ons enkele foto’s van een bijzonder transport: chauffeur Gerrit Verdriet vervoerde met zijn DAF een gigantische potvis naar het Spaanse Valencia én weer terug. 

Van Bolk planner Erik Wessels ontvangen we enige informatie: “Het betreft hier geen echte potvis maar een kunststof exemplaar van 15,50 meter lang, 3 meter breed en 1,85 meter hoog. De potvis weegt ruim 8 ton en is in de nacht van 19 op 20 december gelost op het strand van Valencia. Na ruim een week is hij in de nacht van 29 op 30 december weer opgeladen. Dat gebeurde allemaal ’s nachts omdat het transport midden door het centrum van Valencia moest. Chauffeur Gerrit heeft de walvis gisteren weer gelost bij zijn eigenaar in het Belgische Tongeren.”

Aquarium

Het transport gebeurde in opdracht van El Oceanogràfic; het grootste aquariumcomplex van Europa met meer dan 40.000 dieren behorende tot 500 soorten. De potvis, door chauffeur Gerrit liefkozend ‘Moby’ genoemd was onderdeel van een reclamecampagne voor het aquarium. 

De foto’s die Gerrit onderweg maakte willen we je niet onthouden! 

Bijzondere vracht voor Bolk

‘Moby’ op het strand in Valencia

Bijzondere vracht voor Bolk

Onderweg op een parking, ergens in Spanje. Moby gedraagt zich voorbeeldig en rustig. 

Bijzondere vracht voor Bolk

En weer gelost in Tongeren. 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie