Bijzondere Mercedes SLT
| 15:41 | Truckstar Redactie

Bijzondere Mercedes SLT

De Lange Speciaal Transport uit Dordrecht heeft onlangs een bijzondere Mercedes-Benz Actros 4155 SLT in gebruik genomen.

Opvallend is dat het nog om het vorige type Actros gaat, de MP3, in Euro 5-uitvoering. De truck is opgebouwd door het Duitse TITAN Spezialfahrzeugbau GmbH, officieel Mercedes-Benz partner voor SLT-uitvoeringen van de Actros. SLT staat voor Schwerlasttransporter.

Tevreden met keuze voor Mercedes

De Lange Speciaal Transport heeft inmiddels enkele klussen uitgevoerd met de truck, tot tevredenheid: Eigenaar Jan de Lange legt uit waarom hij voor Mercedes koos:

“Zes van de dertien wagens in ons wagenpark zijn van Mercedes-Benz. We hebben hier zeer goede ervaringen mee en hebben een goede relatie met dealer Rogam. Daar komt bij dat Mercedes-Benz zich van oudsher heeft bewezen in het zwaartransportsegment. Dat geeft vertrouwen om ook voor deze bijzondere trekker voor het merk te kiezen.”

Zes-assige Nooteboom

De bijbehorende trailer is ook iets bijzonders: een dubbel uitschuifbare Nooteboom MCO-PX zes-assige semi-dieplader met bijzondere pendelassen. Deze afwijkende assen geven de trailer 13,4 ton laadvermogen per aslijn, met de mogelijkheid om in Nederland een ontheffing te krijgen tot veertien ton per aslijn.

Dit betekent dat de Actros SLT met de dieplader tot negentig ton bij 80 kilometer per uur kan vervoeren en tot 112 ton bij lage snelheid. De grote stuuruitslag van de meesturende assen van de semi-dieplader (tot zestig graden stuuruitslag) zorgt bovendien voor weinig frictie aan de banden en dus voor minder slijtage, ook bij hoge tonnages. Ook het wegdek blijft hierdoor gespaard.

De Lange Speciaal Transport Dordrecht

De Lange Speciaal Transport is sinds 1995 actief en is gespecialiseerd in het transport van alle soorten overmaatse en zware ladingen. De Mercedes-Benz Actros 4155 SLT is de eerste vierassige trekker die het bedrijf in gebruik neemt. Tot nu toe bezat het bedrijf twee- en drieassige trucks en werkte voor de uitzonderlijk grote klussen samen met derden. Met de Actros 4155 SLT kan het bedrijf ook deze speciaaltransporten zelf uitvoeren.

SLT in MP4/Euro 6-uitvoering

De nieuwe Actros/Arocs SLT – MP4/Euro 6 – werd in september gepresenteerd. Die truck kan inmiddels ook besteld worden en heeft de nieuwe vijftien liter zes cilinder lijn-motor, de OM 473, die 625 pk en 3.000 Nm koppel ophoest.

Waar de nieuwe Actros SLT luchtvering heeft, wordt de Arocs SLT geleverd met bladvering, en indien gewenst, met all-wheel drive. Titan blijft de Euro 3- en Euro 5-uitvoeringen van de SLT opbouwen. De nieuwe SLT wordt opgebouwd door Custom Tailored Trucks (CTT) in Molsheim.

Bijzondere Mercedes SLT

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie