bijtanken
| 07:40 | Arjan Olsthoorn

Bijtanken: de gevolgen van een virus

Dat 2020 een bijzonder jaar zou worden, daar waren we wel van overtuigd. Truckstar Magazine bestaat immers veertig jaar en dat zouden we uitgebreid vieren. Ook het Truckstar Festival zou zijn veertigste editie beleven. Dikke plannen werden gesmeed en wij zouden ervoor gaan. Helaas zijn we ingehaald door een nieuwe realiteit: Covid-19 en de anderhalvemetersamenleving.

Zoals al eerder gemeld, hebben we ons jubileumnummer verschoven naar de herfst van 2020. En nog erger: de bekendmaking van het kabinet dat er tot tenminste 1 september geen grootschalige publieksevenementen mogen plaatsvinden, zette een dikke, vette streep door ons festival. Wij hebben nog onderzocht of we naar een alternatieve datum konden uitwijken, eventueel in combinatie met wellicht een kleinschaliger event. Dat bleek echter niet mogelijk en dus moesten we Truckstar Festival schrappen, met heel veel pijn in het hart.

Voor iedereen, de deelnemers, de bezoekers, de standhouders, de kermisexploitanten en alle toeleveranciers, is het ronduit een teleurstelling en in veel gevallen een financieel drama. Voor de Truckstar-medewerkers valt het hoogtepunt van het jaar in duigen. Het is helaas niet anders. Hetzelfde geldt voor honderden andere evenementen, waaronder heel veel truckshows. Als je op de evenementenkalender kijkt springen je de tranen in de ogen: vrijwel alles is gecanceld.

Toch is er een onderdeel van het Truckstar Festival dat we dit jaar wel willen laten doorgaan, namelijk de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Het Fotojaarboek 2020, dikker dan ooit overigens, ligt inmiddels in de winkel. Zoals bekend tref je in het boek een code aan waarmee je kunt stemmen wie er volgens jou in aanmerking komt voor deelname aan de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland 2020. Maak gebruik van dit ‘stemrecht’. Wij zullen de 24 mooiste trucks door een vakjury laten beoordelen. Die zal uiteindelijk bepalen wie de eretitel Mooiste Truck van Nederland 2020 zal mogen dragen.

Hoe we het precies gaan doen, zijn we nog aan het uitwerken, maar dát we het gaan doen, is zeker. We zullen later bekendmaken hoe en wanneer de verkiezing zal plaatsvinden.

Freek Mulder
Hoofdredacteur Truckstar

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie