BFGoodrich CrossControl 2
| 08:02 | Arjan Olsthoorn

BFGoodrich introduceert nieuwe generatie constructiebanden

Met de introductie van de BFGoodrich Cross Control 2 vernieuwt de Amerikaanse producent, die dit jaar zijn 150e verjaardag viert, een deel van het aanbod bedrijfswagenbanden.

Net als zijn voorganger, is de BFGoodrich Cross Control 2 bestemd voor professionals in de bouwsector. Hij is gemaakt voor bouwplaatsen, vervoer van materialen en publieke werken. Het aanbod BFGoodrich Cross Control 2 banden is geproduceerd in de Europese BFGoodrich fabrieken en ontwikkeld voor de Europese markt. Het is perfect afgestemd op de behoeften van ondernemers en chauffeurs.

Het nieuwe ontwerp zorgt voor robuustheid en trekkracht, ongeacht het terrein of de omstandigheden. Dat geldt ook bij sneeuw (3PMSF-markering). Ook houdt deze band de gebruikskosten onder controle aangezien de levensduur verder is verbeterd. Met 25 % voor de Cross Control D2 banden en met 40 % voor de Cross Control S2 banden. Geschatte verbetering is gezien ten opzichte van de Cross Control D banden of de Cross Control S banden op basis van berekeningen en intern uitgevoerde simulaties.

BFGoodrich

De Cross Control D2 en de S2 zijn beschikbaar in de afmetingen 315/80 R 22.5 en 13 R 22.5. Ze zijn geschikt voor herprofilering en loopvlakvernieuwing waardoor ze nog langer meegaan.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie