| 15:59 | Truckstar Redactie

Bezuinigingen raken wegprojecten

Minister Schultz van Infrastructuur heeft bekendgemaakt welke infrastructuurprojecten geraakt zullen worden door bezuinigingen.

Infrastructuurprojecten zijn lang buiten schot gehouden, maar ook minister Schultz ontkomt er niet aan. Op een aantal plaatsen worden projecten geschrapt en uitgesteld.

Geschrapt
Zo zal de verdere ontwikkeling van de N23 in Noord-Holland geschrapt worden, evenals het bouwen van een aquaduct in de A6 even ten zuiden van Joure.

Verder gaat de geplande verbreding van de A67 tussen Geldrop en Leenderheide niet door, evenals enkele andere verbeteringen aan deze weg. In het oosten sneuvelen enkele verbeteringen aan de N35 Wijthem en Nijverdal. Ook een gepland project voor de N50 bij Kampen is in de ijskast gezet.

Vertraagd uitgevoerd
Daarnaast wordt een aantal weg-aanpassingen met vertraging uitgevoerd. Een plan bij knooppunt Hoevelaken is daar slachtoffer van, evenals een deel van het werk aan de A6/A9.

Anngepast regeerakkoord
Infrastructuurprojecten waren eerder nog gevrijwaard van bezuinigingen maar minister Schultz ontkomt er nu niet meer aan. Dit is een gevolg van het aanpassen van het regeerakkoord omtrent de inkomensafhankelijke zorgpremie. Tot 2028 moet Schultz 6,4 miljard euro inleveren.

De minister zegt niet met een botte bijl gehakt te hebben en de bezuinigingen evenredig verdeeld te hebben over weg, water en spoor. Zo moeten tevens verbeteringen aan de spoorverbinding Lelystad-Schiphol goedkoper worden, komt er minder ruimte voor goederentreinen tussen het westen en oosten van ons land, wordt er een project geschrapt om met zwaardere goederentreinen te gaan rijden en wordt de aanleg van een sneltram naar de Uithof uitgesteld.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie