Beurtvaartadres, EVO en TLN introduceren DGSPortal
| 13:59 | Truckstar Redactie

Beurtvaartadres, EVO en TLN introduceren DGSPortal

Online support bij vervoer van gevaarlijke stoffen

Beurtvaartadres, de dienstverlenende organisatie die voor velen vooral bekend is als leverancier van vrachtbrieven presenteert een nieuwe service met betrekking tot de handling van gevaarlijke stoffen: de Dangerous Goods Support Portal (DGSPortal). Met de portal wordt het voor bedrijven eenvoudiger om het transport van gevaarlijke stoffen voor te bereiden.  

Praktisch hulpmiddel 

De DGSPortal is een hulpmiddel voor de dagelijkse aansturing van inkopers, planners, laders of chauffeurs bij het voorbereiden van het vervoer van gevaarlijke stoffen. De portal geeft inzicht in de juiste toepassing van de ADR-wetgeving en maakt complexe ADR-zaken inzichtelijk, zoals etikettering, verpakkingsinstructies, de juiste tekst op het vervoersdocument en het wel of niet toepassen van vrijstellingen. Het is gebleken dat juist deze zaken veelvuldig worden opgezocht in de ADR-apps die Beurtvaartadres eerder heeft gelanceerd. De DGSPortal is dan ook mede ontstaan vanuit de reacties op deze apps. Op de DGSPortal kunnen organisaties de ADR-gegevens verrijken met bedrijfseigen gegevens, zodat deze bedrijfsbreed duidelijk zijn. Dit stimuleert het correct hanteren van de regelgeving over het vervoer van gevaarlijke stoffen. 

Samenwerking

Beurtvaartadres faciliteert de logistieke keten namens de ondernemersverenigingen in de logistiek: EVO, TLN en het Binnenvaartbureau. De DGSPortal is tot stand gekomen door een unieke samenwerking met EVO en TLN, die hun veiligheidsexpertise en inhoudelijke kennis beschikbaar hebben gesteld. Voor de bouw van de portal werkt Beurtvaartadres samen met partners die oog hebben voor gebruikersgemak. Bernadette den Uijl, productowner bij Beurtvaartadres: “Beurtvaartadres vertaalt de wensen in de logistieke markt naar nieuwe producten. Uiteraard zijn er diverse handige oplossingen op het gebied van gevaarlijke stoffen. Bij de DGSPortal hebben we het toepassingsgebied heel specifiek vervoergerelateerd gehouden. Daar ligt onze kracht. Ik ben bijzonder trots op het resultaat!” 

Van papier naar digitaal

Niet alleen met de nieuwe DGSPortal geeft Beurtvaartadres gehoor aan de roep om digitalisering. Beurtvaartadres werkt momenteel ook aan de ontwikkeling van TransFollow voor de digitalisering van de papieren vrachtbrief. Daar heeft de hele logistieke keten volgens Beurtvaartadres straks profijt van. Ook voor andere branches of kennisgebieden ontwikkeld Beurtvaartadres digitale oplossingen. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie