Betonpompverhuur Engelen
| 07:50 | Arjan Olsthoorn

Betonpompverhuur Engelen kiest Scania G410 met 36m lange betonpomp

Wie in de omgeving Someren een betonpomp huurt, heeft de kans dat er een gloednieuwe Scania komt voorrijden. Betonpompverhuur Engelen nam onlangs een Scania G410 6×4 met 36 meter lange Schwing-Stetter betonpomp in gebruik.

“Het is één van onze paradepaardjes,” zegt Ton van Genugten. “Hij is niet alleen prachtig om te zien, maar ook heel zuinig.”

Om niet afhankelijk te zijn van anderen besloot eigenaar Ad Engelen in 2017 voor zijn betonvloerenbedrijf een eigen pomp aan te schaffen. Zo ontstond Betonpompverhuur Engelen. Het bedrijf verhuurt, zoals de naam al doet vermoeden, betonpompen aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Met vier aanhanger- en vier giekpompen is er een passende oplossing voorhanden voor zowel kleine als grote stortwerkzaamheden. Later dit jaar worden nummer negen en tien aan het park toegevoegd.

Bewuste keuze

De keuze voor de G-serie was een bewuste keuze. Met de grote bodemvrijheid van het extra hoge chassis kan de robuuste Scania gemakkelijk werkzaamheden verrichten op de onverharde terreinen en moeilijk begaanbare plekken waar de betonpompen regelmatig komen. Om dezelfde reden is de rondom bladgeveerde auto voorzien van assen met dubbele aandrijving en zware naafreductie.

De verlengde dagcabine biedt meer bewegings- en opbergruimte voor de machinist. Bovendien sluit deze mooi aan op de opbouw, een Schwing-Stetter S36 X betonpomp met een pompcapaciteit van 160 kuub per uur. Boogert Service in Nieuwerkerk heeft de pomp geleverd. De machinist, die van A tot Z bij de aankoop werd betrokken, mocht mee beslissen over luxe en comfort verhogende opties. Ondanks dat de Scania pas enkele weken rijdt, is Van Genugten zeer tevreden over het verbruik van de 13 liter 410 pk motor.

Scania hart

Het nieuwste voertuig is de eerste Scania voor het Brabantse bedrijf. Een machinist met een Scania hart en een servicepunt in de straat waren twee redenen om voor Scania te gaan. “Ondanks dat we over een eigen werkplaats beschikken, speelde het feit dat Scania Someren naast ons zit mee in de beslissing. Los van dat een snelle service in ons werk van groot belang is, wilden we hen ook een keer een kans geven,” aldus Van Genugten. “En met succes, want het is een fantastische auto om te zien en het rijcomfort is super.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie