Verbreding A15 Rotterdam schiet op
| 08:24 | Rik Werner

Betere verkeersinformatie voor chauffeurs rond Rotterdamse haven

Chauffeurs die op weg zijn naar de haven van Rotterdam krijgen real time verkeersinformatie over de drukte op de wegen rond de Maasstad en de situatie op de containerterminals. Daarmee moet onnodige vertraging worden voorkomen.
De bestaande Mainport Traffic Monitor wordt uitgebreid met real time informatie van onder andere de wegvervoerders. Het betreft een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, TLN, het ministerie van Infrastructuur en Waterschap en enkele andere partijen.

Mainport Traffic Monitor

De huidige versie van de Mainport Traffic Monitor bevat al meer informatie dan de standaard verkeersinformatiediensten, stelt het Havenbedrijf. Door de uitbreiding krijgen chauffeurs in beginsel een accurater beeld van de actuele verkeerssituatie én de afhandeltijden bij containerterminals en empty depots. Dit is volgens betrokkenen mogelijk door data uit de systemen van de wegvervoerders te koppelen aan de Mainport Traffic Monitor.

Zuid-Holland

De verbeterde verkeersinformatie is in eerste instantie beschikbaar voor nagenoeg heel Zuid-Holland. De actuele reistijden, vertragingen, fileoverzichten en geplande afsluitingen die invloed hebben op de logistieke processen staan voorop. Daarnaast is er aanvullende informatie beschikbaar over de aard van de hinder, actuele wegwerkzaamheden, ongevallen en brugopeningen opgenomen. Van circa 3.000 matrixborden boven de wegen in genoemd gebied zijn de beeldstanden zichtbaar, zodat planners zich een beeld kunnen vormen van de actuele verkeerssituatie. Dit gecombineerde beeld geeft, samen met de reistijden voor alternatieve routes, inzicht of omrijden rendeert.

Afhandeltijden

De Mainport Traffic Monitor geeft ook inzicht in de afhandeltijden op de terminals en depots, zowel de actuele tijden als de historie. De planners kunnen door het combineren van deze informatie meerdere schermen vervangen door de Mainport Traffic Monitor.
De verkeersinformatie van de Mainport Traffic Monitor wordt tot eind 2019 kosteloos beschikbaar worden gesteld aan bedrijven met een logistieke operatie in of rondom het havengebied van Rotterdam. Zij kunnen een account voor de online tool aanvragen op www.mainporttraffic.nl. De verkeersinformatie is nu al beschikbaar, de wacht- en afhandeltijden komen per 1 september beschikbaar.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie