Beste DAF monteur komt uit Denemarken.
| 12:01 | Marco Bloem

Beste DAF monteur komt uit Denemarken.

Mike Christensen uit Denemarken verwierf de titel beste DAF Technicus in Europa.

De DAF European Technician of the Year 2014 onderscheiding is gewonnen door de 39-jarige Mike Christensen van Truckcenter A/S in Padborg, Denemarken. De Europese finale, die uit verschillende opdrachten en tests bestond, vond plaats bij DAF Trucks in Eindhoven. De trofee werd uitgereikt door Johan Drenth, directeur After Sales van DAF Trucks N.V.

Tijdens de Europese finale van deze contest demonstreerden de finalisten hun vakkennis op meerdere zware theoretische onderdelen en praktijkcases, waarbij ze onder andere storingen aan motor- en voertuigsystemen moesten oplossen. 

Visitekaartje

“DAF organiseert de European Technician of the Year-competitie om het belang van professionele werkplaatstechnici te onderstrepen”, aldus Johan Drenth.  “Het is allereerst een erkenning van hun vak. Moderne trucks zijn hightech voertuigen en er is brede en diepe technische kennis nodig om daaraan te kunnen werken. Daarnaast is de technicus het visitekaartje in de werkplaats van de DAF-dealer en speelt hij of zij een belangrijke rol wanneer het gaat om klanttevredenheid. Het gaat om het leveren van service en kwaliteit tot in het kleinste detail.”

Voor de DAF European Technician of the Year-competitie kunnen alle DAF-dealers uit heel Europa hun technici afvaardigen. In totaal komen er ruim 4.000 DAF-technici in aanmerking voor de titel ‘DAF European Technician of the Year’. De competitie bestaat uit twee fases. In het eerste jaar wordt in ieder land om de nationale titel gestreden. De winnaar hiervan neemt het in het daaropvolgende jaar, tijdens de Europese finale, op tegen de andere landwinnaars. 

Nieuwsgierigheid

Mike Christensen werkt al twintig jaar bij Truckcenter A/S. Wat kenmerkt volgens hem een goede technicus? “Een onderdeel vervangen kan iedereen”, aldus de winnaar. “Een goede monteur gaat echter veel verder: die zal altijd blijven zoeken naar de onderliggende oorzaak van de storing. Nieuwsgierigheid is zijn of haar belangrijkste eigenschap.”

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie