Bergnet
| 12:15 | Arjan Olsthoorn

Bergnet neemt stoere Renault bergingstruck in gebruik

Autohulpdienst Bergnet heeft een Renault Trucks C 520 8×4-bergingstruck in gebruik genomen. Het voertuig wordt ingezet voor het bergen en repatriëren van vrachtwagens, bussen en touringcars. Het voertuig is geleverd door Renault Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Amsterdam.

De levering van de Renault-truck was voor Bergnet een bijzondere happening. Het is namelijk de eerste Renault-truck in de vloot. Bergnet is als allround autohulpdienst actief voor diverse opdrachtgevers, zoals alarmcentrales, overheidsinstellingen, Rijkswaterstaat, fleetowners, particulieren en dealers. “Dat doen we onder andere voor Volvo Group Truck Center, waar we zeer plezierig mee samenwerken”, zegt eigenaar Sander Vlaar. “Door deze samenwerking hebben we, toen we op zoek waren naar een nieuwe truck, kennisgemaakt met Renault Trucks.”

Krachtige bergingstruck
Tijdens de oriëntatie maakten diverse chauffeurs van Bergnet een proefrit met een Renault-truck. “Iedereen was zeer enthousiast over het rijcomfort en de uitrusting”, vertelt Vlaar. In nauwe samenwerking met Volvo Group Truck Center en Renault Trucks Nederland werd vervolgens een zeer complete bergingstruck gespecificeerd. “Gelet op de inzet van deze truck, waren wij op zoek naar een 4-assige truck met een krachtige motor en een robuuste aandrijflijn. De nu geleverde truck voldoet in alle facetten aan de eisen”, aldus Vlaar.

De Renault Trucks C 520 8×4 heeft een DTI 13 liter-motor die een maximaal koppel van 2550 Nm levert. De truck heeft een GVW van 37 ton. Het chassis biedt in combinatie met de gekozen asconfiguratie een solide basis voor de Omars-bergingsopbouw van het type Recovery 110 T, opgebouwd door de Gebr. Ligthart. Dankzij twee hydraulische lieren met een trekcapaciteit van 20 en 12 ton, een arm die tot 4,5 meter uitschuifbaar is en twee hydraulisch uitschuifbare stempelpoten kunnen alle typen gestrande voertuigen worden geborgen. De installatie kan radiografisch worden bediend. Samen met het truckchassis zijn sleepgewichten tot 100 ton mogelijk.

Optidriver Xtended
De truck is voorzien van de geautomatiseerde versnellingsbak Optidriver Xtended, gespecificeerd voor zware inzet. De chauffeur heeft hierbij de beschikking over een extra kruipversnelling vooruit en vijf versnellingen achteruit. Waarvan ook één korte kruipversnelling, om zo op lage snelheid te kunnen rijden en manoeuvreren waardoor rijden met slippende koppeling tot het verleden behoort. Verder is het voertuig voorzien van een Optibrake+ in combinatie met een retarder waardoor de truck altijd ruim voldoende remvermogen heeft bij zware sleep activiteiten.

“Iedereen was zeer enthousiast over het rijcomfort en de uitrusting”

Comfort en uitstraling
Een comfortabele en veilige werkomgeving voor de chauffeurs was ook een belangrijk criteria bij de keuze voor de Renault-truck. Vlaar: “De truck is luxe uitgerust om chauffeurs een prettige werkomgeving te bieden. We hebben met het oog op de uitstraling en het comfort gekozen voor de Sleeper Cab.” Daarnaast is de truck onder meer voorzien van automatische airconditioning, standkachel en lederen bekleding. Voor optimaal zicht en veiligheid is de truck onder meer voorzien van Xenon verlichting, extra bochtverlichting en automatische koplampen met lichtsensor. Ook zijn een achteruitrijcamera en dodehoekcamera gemonteerd.

Bergnet Renault

Bergnet
Autohulpdienst Bergnet is in 2002 opgericht door Sander en Nicole Vlaar. Het bedrijf heeft vestigingen in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Blaricum, Haarlem en Lelystad. Vanuit deze vestigingen verzorgt Bergnet met 100 medewerkers 24/7 bergings-, pechhulp en transportwerkzaamheden van vrachtwagens en personenauto’s in Amsterdam, ’t Gooi, Flevoland en de regio Amersfoort. Het wagenpark omvat 60 voertuigen, waarvan vier zware bergingstrucks.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie