Roemeense ladingdieven-stunt
| 10:59 | Truckstar Redactie

Bende vrachtwagendieven opgerold

In een onderzoek van diefstallen van trekkers met opleggers en de verduistering van lading zijn vijf verdachten aangehouden.

Drie mannen (51,36 en 24 jaar) werden gearresteerd in Deventer, Etten-Leur en Wierden. Het drietal wordt verdacht van het stelen van vrachtwagens. Een 33-jarige vrouw uit Etten-Leur en een vrouw van 47 uit Breda werden opgepakt omdat in hun woning vuurwapens zijn gevonden. 

Het onderzoek naar de bende begon in maart, toen de politie verschillende aangiftes kreeg. Uit naam van diverse transportbedrijven boden de verdachten zich aan voor het vervoeren van ladingen. Vervolgens gingen ze aan de haal met zowel de voertuigen als de ladingen.

Het onderzoek leidde tot twaalf doorzoekingen waarbij vijf gestolen trekkers en zes opleggers werden gevonden. Bij de doorzoekingen werden drie mannen opgepakt. 

Bier, hout en deuren

De totale waarde van de gestolen ladingen is zo’n 240.000 euro. Een deel is teruggevonden. Het gaat onder meer om roldeuren, pallets bier en een partij hout. 

Het OM wil het bedrag terughalen. Daarom is nu alvast beslag gelegd op luxe goederen, waaronder twee speedboten, een sportauto en dure horloges.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie