DAF combi
| 14:42 | Arjan Olsthoorn

Belg wint International DAF Driver Challenge 2019

Peter Jacobs uit België is dit weekend gekroond tot de ‘DAF Driver Challenge Champion 2019’. In de internationale finale op het testcircuit van Goodyear in Luxembourg, streden 18 kandidaten uit heel Europa om de felbegeerde titel.

De tweede en derde plaats gingen naar respectievelijk Nerijus Vitkauskas uit Litouwen en Miroslav Svoboda uit Tsjechië.

Winnaar Peter Jacobs

“De concurrentie was zo ongelooflijk sterk dat mijn overwinning als een totale verrassing kwam”, stelde Jacobs duidelijk geëmotioneerd. Europa’s beste truckchauffeur rijdt voor Alders Transport in Overpelt (B.). “We moesten hier echt het maximale uit onszelf halen. De proeven waren namelijk enorm uitdagend. Ook de schriftelijke tests over technologie, wet- en regelgeving vond ik moeilijk. Mensen denken wel eens dat ik een makkelijk beroep heb. Maar niets is minder waar. Daarom draag ik deze prijs ook op aan al mijn zeer professionele collega’s die elke dag weer op pad zijn!”

DAF Albers

De DAF XF waarmee winnaar Peter Jacobs dagelijks mee onderweg is.

De nationale competities vonden plaats in 30 landen, waarvoor zich meer dan 1.000 deelnemers inschreven. Die competities leidden tot de internationale finale afgelopen weekend, waarvoor alleen de 18 beste truck chauffeurs werden uitgenodigd. Tijdens de finale volgde een zeskoppige jury zorgvuldig de prestaties van de deelnemers.

Chauffeur Christian Wesselius (39) van Dobbe Transport vertegenwoordigde Nederland tijdens de internationale finale in Luxemburg.

Chauffeurs zijn vakmensen
Harry Wolters, DAF Trucks President-Directeur en voorzitter van de jury stelde: “Deze finale heeft opnieuw bevestigd dat een uitstekende truckchauffeur geweldige vaardigheden in huis moet hebben. Het vereist veel kennis, ervaring en kunde om maximale prestaties uit een truck te halen. Chauffeurs verdienen een podium voor de uitdagingen waarmee ze dag in dag uit worden geconfronteerd. Met de International DAF Driver Challenge geven we hen dat platform. De jury was onder de indruk van de toewijding en de vastberadenheid van de kandidaten, zelfs onder de extreme druk die een finale met zich meebrengt.”

De jury bestond uit zes leden:

  • Sabine Schmitz (Duits coureur voor BMW en Porsche, Top Gear)
  • Ellen Lohr (Duits coureur, uitkomend in NASCAR, DTM en Dakar)
  • Michael Bleekemolen (oud F1-coureur, uitkomend in de NASCAR)
  • Harry Wolters (President-Directeur DAF Trucks, voorzitter van de jury)
  • Renaud Dehillotte (Marketing Directeur DAF Trucks)
  • Matthias Stenau (Vice President Global Accounts DEKRA)
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie