Belg klem onder Hilversums viaduct
| 11:41 | Korneel Luth

Belg klem onder Hilversums viaduct

Een Belgische chauffeur heeft zich in Hilversum klemgereden in de Beatrixtunnel.

De tunnel ligt onder het Hilversumse spoorwegemplacement en is met een aangegeven hoogte van 3,50 meter een stuk lager dan de standaard 4 meter.

Chauffeur negeerde waarschuwingsborden

Waarschuwingsborden en signaleringslichten waarschuwen chauffeurs hiervoor. Het is vooralsnog niet duidelijk waarom de chauffeur deze waarschuwingstekens heeft genegeerd.

De chauffeur wilde richting het centrum rijden, maar kwam aan het begin van de tunnel klem te zitten. Daarbij ontstond flinke schade aan de voorkant en bovenkant van zijn koeltrailer. Het incident vond plaats op woensdagavond 12 maart.

Kijk voor foto’s op Dichtbij.nl.

Bergnet

Bergingsbedrijf Bergnet kwam met een zware bergingstruck de trailer los trekken. Daarna hadden de bergers er een flinke klus aan de Belgische truck zodanig op te lappen dat er veilig mee gereden kon worden.

De Belgische chauffeur was flink aangeslagen. Hij kon in zijn truck overnachten op het terrein van Bergnet.

Hilversum staat slecht bekend onder chauffeurs vanwege het grote aantal eenrichtingswegen, de eindeloze werkzaamheden en de constant veranderende verkeerssituaties. De hoogte-beperking van de Beatrixtunnel staat echter duidelijk aangegeven. De nieuwe Amaliatunnel aan de oostkant van Hilversum is op het laagste punt een ruime 4,51 meter hoog.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie