Barre tijden in kipper-branche
| 19:17 | Truckstar Redactie

Barre tijden in kipper-branche

De bouwsector ligt op zijn gat en de kipper-branche wordt daar hard door geraakt.

Transportbedrijven met kippers hebben het sinds het begin van de crisis moeilijk. Dat meldt TLN. Meer dan de helft van deze bedrijven heeft momenteel te veel auto’s voor het werk wat beschikbaar is.

De winstverwachtingen voor het jaar 2013 zijn nog dramatischer dan de resultaten van 2012. Slechts drie procent van de ondernemers rekent op een goed jaar.

Stemming iets positiever in Randstad
Daarbij blijkt dat de problemen vooral spelen in de periferie van Nederland. In het westen is de stemming positiever aangezien daar de orderportefeuilles beter gevuld zijn.

Maar dat wil niet zeggen dat de stemming in de Randstad bijzonder optimistisch is. Die regio heeft het geluk dat er relatief veel lopende bouwprojecten zijn.

Vooral aan de infrastructuur wordt momenteel hard gewerkt. Zo wordt de A4 tussen Delft en Schiedam doorgetrokken en wordt aan de zuidkant van Rotterdam de A15 verbreed. Bij Amsterdam zijn de Westrandweg (A5) en Tweede Coentunnel aangelegd en worden de snelwegen tussen Schiphol en Almere verbreed. Stuk voor stuk enorme klussen waar veel grond bij verzet wordt en veel nieuw asfalt voor aangevoerd wordt.

In 2007 sloot bijna tachtig procent van de kiepauto-bedrijven in Nederland het jaar met winst af. In 2012 was dit gedaald tot 35 procent.

Foto: ANP

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie