Bakker rijdt brood in stijl
| 19:13 | Korneel Luth

Bakker rijdt brood in stijl

Bakkerij Holland heeft drie stijlvolle trucks toegevoegd aan haar vloot.

Het gaat om drie DAF XF-trekkers in SSC-uitvoering. Twee van de trucks hebben de nieuwe MX-11-motor met 440 pk; de derde heeft de zwaardere MX-13-motor met het maximale vermogen van 510 pk.

De trucks zijn uitgerust met Adaptive Cruise Control en het Front Collision Warning-system. Dit geeft een signaal aan de chauffeur als hij of zij achterop een voertuig dreigt te botsen. Na twee waarschuwingen grijpt de AEBS in en brengt de truck met een noodstop tot stilstand.

Bakkerij Holland Vriezenveen geheel Euro 6

De drie DAF’s werden afgeleverd door DAF-dealer Cosmo Trucks aan de Bakkerij Holland in Vriezenveen. De DAF’s zijn niet de enige Euro 6-trucks in het wagenpark. Het complete wagenpark werd onlangs vernieuwd. Er rijden naast de drie DAF’s nu tevens 21 Scania’s, 8 MAN’s en twee Mercedessen, allemaal in Euro 6-uitvoering.

Het vervoer van de broden en andere bakkerij-producten wordt in eigen beheer gedaan. Er zijn 400 aflever-adressen in Nederland en België. Naast het reguliere transport worden de trucks ook ingezet voor koel- en vriestransport. Bij de bakkerij werken ruim 200 mensen, dag en nacht, zes dagen per week. 

 

2 Reacties
  1. Wat ik ervan begrepen heb rijdt de directeur zelf ook, die rijdt op de auto met 510 pk. En het is natuurlijk ook een stukje imago, ze hebben ook wel een R520. Dat is juist het mooie van zo’n bedrijf 😉

  2. Wat een verschil zeg: 2 x 11 ltr 440 pK tegenover 1 x 13 ltr 510 pk Vooral dat laatste snap ik niet: brood is toch niet zo zwaar? Wie kan dit verklaren?

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie