Baets
| 08:11 | Arjan Olsthoorn

Baets neemt twee Floor aanhangwagens in gebruik

Baets Handel en Transport uit Kelpen-Oler heeft recent twee nieuwe Floor aanhangwagens, van het type FLA-9-18, in gebruik genomen. Met de voertuigen worden afzetbakken vervoerd waarmee losgestort papier, metalen, kunststoffen en andere recyclingmaterialen worden ingezameld. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, Belgie, Luxemburg en Frankrijk. Directeur Marc Baets beredeneert de merkkeuze kortaf: “We werken al 50 jaar met Floor aanhangwagens.”

De afgelopen tijd schafte Baets zes stuks Floor-aanhangwagens aan; ze zijn in drie keer geleverd en waren allen exact eender gespecificeerd. “Ze voldoen perfect voor ons werk”, aldus directeur Marc Baets, die met 17 eigen medewerkers dagelijks in de weer is om klanten optimaal van dienst te zijn. “De kwaliteit van Floor is gewoon goed. De aanhangwagens zijn door de decennia altijd goed bevallen. Sinds 1969 rijden we met Floor en ook bij Pacton is de kwaliteit nog steeds hoog.”

Baets

Met de nieuwe aanhangwagens worden afzetbakken vervoerd waarmee losgestort papier, metalen, kunststoffen en andere recyclingmaterialen worden ingezameld.

Stabieler
De nieuwe aanhangwagens voor Baets hebben drie negentons assen en de voertuigen zijn 7,20 meter lang. De vooras en het asstel zijn voorzien van een laagregeling om het chassis te laten zaken ten bate van het laden van een container. De eerste as is een liftas. De assen zijn gerealiseerd als widespread. De negentons assen in combinatie met de widespread uitvoering is niet gebruikelijk, maar Baets kiest hiervoor om de stabiliteit positief te beïnvloeden. Dat voordeel weegt met name zwaar bij eenzijdig beladen containers. De aanhangwagens zijn voorzien van led-verlichting en hebben als extra’s een rvs-kist, een verzinkte reservewielhouder inclusief het reservewiel, een tranenplaat boven de draaikrans en Smartboard voor het uitlezen van de aslasten. De chassis’ zijn gestraald, geschoopeerd en gespoten in primer en chassislak voor de meest duurzame coating.

Op- en overslag
De nieuwe Floor-aanhangwagens zijn direct ingezet in de dagelijkse transportpraktijk van Baets. De komende jaren zullen ze een veelheid aan recyclingmaterialen vervoeren over vele landsgrenzen heen. Baets: “Wij zijn in het bezit van afvaltransportvergunningen voor Nederland, België, Luxemburg en Duitsland voor materialen van de Europese Afvalstoffenlijst (EURAL). Tevens hebben wij speciale containers voor het vervoer van ADR-plichtige afvalstoffen. Ons centraal gelegen bedrijfsterrein in Kelpen-Oler leent zich daarbij uitstekend als op- en overslagstation. We beschikken over een ruime  opslagcapaciteit van 22.000 m² buiten en 2.500 m² binnen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie