| 14:08 | Korneel Luth

Arwin weer terug bij zijn truck

Chauffeur Arwin in ’t Veld is na een evacuatie weer herenigd met zijn truck.

Een week geleden vertelde Arwin in ’t Veld van Van der Mark Transport uit Oud-Beijerland aan Truckstar hoe hij geëvacueerd was van een ondergelopen Franse autoroute. De snelweg A10 stond ter hoogte van Orléans op verschillende plekken diep onder water na dagen van noodweer in de omgeving. Arwin strandde op een hogergelegen gedeelte. Samen met enkele collega’s werd hij door de Franse autoriteiten op woensdag gedwongen de trucks achter te laten en naar een hotel gebracht.

Wachten geblazen

Daar was het wachten geblazen maar inmiddels zijn Arwin en zijn DAF XF weer herenigd. “Afgelopen zondagmiddag om 13:30 uur zouden we weer opgehaald worden uit hotel F1 waar we verbleven”, vertelt Arwin ons nu. “Dat werd 17:00 uur en in de bus zaten ook mensen die met de personenauto waren gestrand. Daarom gingen we eerst naar een plaats waar de gestrande personenwagens werden neergezet die van de autoroute waren gehaald.”

Hieronder staan enkele foto’s van Arwin van de terugkeer naar de trucks en de autoroute A10.  

Arwin weer terug bij zijn truck
Op kosten van snelwegbeheerder Vinci Autoroutes hadden Arwin en zijn collega’s een dak boven het hoofd en ieder een eigen hotelkamer.

Arwin weer terug bij zijn truck
Na dagenlang wachten konden de chauffeurs weer terug naar hun trucks.

Mackdag 2014
Met de auto’s zelf was niks aan de hand. Die stonden op een hogergelegen stuk tussen twee overstroomde delen in.

Arwin weer terug bij zijn truck
En keren maar…

Terug richting Parijs

“Rond 19:00 uur waren we terug bij de trucks waar gelukkig niks mee aan de hand was. Er waren geen schades en dergelijke.”

“Ze hadden het beton tussen de twee rijbanen gesloopt zodat we konden keren en weer terug richting Parijs konden. Ze hebben met man en macht gewerkt om de route vrij te krijgen, wat eigenlijk nog niet helemaal gelukt is”, vertelt Arwin.

Van big-bags was een dijk gemaakt om het water van één rijbaan af te krijgen. “Maar we moesten alsnog even wachten omdat één bigbag precies op die rijbaan gevallen was. Ook moesten we nog papieren ophalen bij de gendarmerie waarop staat dat we hier een aantal dagen gestaan hebben.” 

Toch een leuke tijd 

“We hebben ondanks de ellende toch een redelijk leuke tijd gehad, ook mede dankzij twee Belgische chauffeurs Luc en Chris. Omdat zij tweetalig zijn en ook Frans spreken, hebben zij ons heel goed geholpen. We stonden hier met de Nederlandse collega’s Bert – G.S. v/d IJssel, Peter – Gist/Peeman, Patrick – Wemmers en Charles – C.J. Hendriks.”

Mackdag 2014
Met big-bags was een dijk geconstrueerd om één baan watervrij te krijgen. 

Mackdag 2014
Nog niet overal was het gelukt om het water weg te krijgen.

Arwin weer terug bij zijn truck
Maar er wordt wel hard gewerkt om de gestrande voertuigen de kans te geven de A10 te verlaten.

Lees ook: 

Geëvacueerd van autoroute door Franse leger

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie