Arjan Reedijk Ridder van de Weg 2015
| 14:08 | Korneel Luth

Arjan Reedijk Ridder van de Weg 2015

Chauffeur Arjan Reedijk is uitgeroepen tot dé Gouden Ridder van de Weg 2015.

Denk je dat je even een container met ingevroren championmest moet omkoppelen, blijk je ineens dé Gouden Ridder van de Weg 2015 te zijn!

Het overkwam de 34-jarige chauffeur Arjan Reedijk vandaag, van het kleine transportbedrijf A en P Reedijk uit Numansdorp. Hij was eventjes verbijsterd toen hij vanochtend werd ‘overvallen’ door Arjan Bos, topman van TVM verzekeringen, die hem in ’s-Gravendeel meedeelde dat hij een jaar lang ambassadeur van veilig transport zal zijn.

Arjan Reedijk rijdt door de Benelux en dat doet hij al meer dan tien jaar schadevrij: een prestatie!

Arjan Reedijk Ridder van de Weg 2015
Arjan Reedijk staat met zijn DAF ook in het Truckstar Fotojaarboek 2015 – met deze mooie foto.

Diep in het geheim voorbereid

De surprise-act voor de nieuwe Gouden Ridder van de Weg was diep in het geheim voorbereid. Op slinkse wijze werd Arjan naar een opdrachtgever gelokt, transportbedrijf C van den Boogaard in ’s-Gravendeel, waar hij niet alleen een container moest omkoppelen, maar ook werd gevraagd mee te werken aan de introductie van spiegelafstelplaatsen nieuwe stijl.

In het kader van de campagne van TVM voor veiliger transport gaat de verzekeraar het land door met nieuwe groene ‘matten’ waarmee altijd en overal de spiegels correct kunnen worden afgesteld. Een enorme bijdrage aan de verkeersveiligheid, omdat er jaarlijks nog steeds te veel dodelijke slachtoffers vallen omdat ze in de dode hoek van de afslaande vrachtwagen terecht komen.

Kleine vervoerder in het zonnetje

Arjan Reedijk is een ambitieuze kleine vervoerder die in 2006 met zijn broer Piet het bedrijf A en P Reedijk begon met één vrachtwagen voor stukgoed en een wagen voor het vervoer van bloemen en planten. Later kwam daar ook nog een koeloplegger bij.

TVM-topman Arjan Bos is blij nu ook een kleine ondernemer in het zonnetje te kunnen zetten. “Deze mannen en vrouwen spelen een cruciale rol in het Nederlandse vervoer. Het zijn niet alleen chauffeurs die van hun passie hun bedrijf hebben gemaakt, maar ook door hun vakmanschap en gedrevenheid ontzettend belangrijk zijn in het Nederlandse transport.”

“Onze ervaring is dat deze chauffeurs/ondernemers zuinig zijn op hun materieel en een goede ambassadeur voor de sector zijn. Dit zijn de chauffeurs die we nodig hebben bij onze ambitieuze doelstelling om in 2020 nul verkeersdoden te bereiken.”

Ridders van de Weg

Het uitreiken van onderscheidingen aan Ridders van de Weg is een initiatief van de Stichting Veiligheidsplan van TVM verzekeringen, bedoeld om vakmanschap onder chauffeurs te stimuleren, te belonen en beter zichtbaar te maken. TVM verzekeringen wil door schadepreventie en risicobeheer niet alleen het aantal schades terug dringen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid in het algemeen.

Lees ook: Eerste vrouwelijke Ridder van de Weg

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie