Veldhuizen kiest Mercedes
| 15:00 | Jasper Egberts

Alweer Mercedes voor Veldhuizen

Recentelijk nam Gebroeders van Veldhuizen Transport B.V. vier nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS trucks in gebruik, deze zijn tevens geschikt voor de inzet als LZV. De trucks werden geleverd door Mercedes-Benz dealer SternTrucks en worden ingezet voor distributietransport binnen de Benelux.

Een demo bakwagen maakte ruim vijf jaar geleden de weg vrij voor de huidige trucks van Mercedes-Benz in het wagenpark van Gebroeders van Veldhuizen Transport B.V. Inmiddels bestaat de vloot van het transportbedrijf in Veenendaal voornamelijk uit trucks van Mercedes-Benz. Vorig jaar werden reeds tien nieuwe Actros trucks toegevoegd en begin dit jaar werden vier Actros 1842 LS/LZV trucks geleverd. De rood/witte trucks worden ingezet voor distributie in de Benelux.

Nieuwe bestelling

Ondertussen staan er wederom twee nieuwe Actros trucks in bestelling. Deze trekkers zijn voorzien van de nieuwste variant van het Active Break Assist systeem van Mercedes-Benz. Active Brake Assist 4 (ABA4) helpt de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval en reageert met behulp van de nieuwste Mercedes-Benz radartechnologie ook op voetgangers en fietsers. Als het systeem langzaam rijdende of stilstaande verkeersdeelnemers detecteert en de chauffeur hier niet tijdig op anticipeert, grijpt Active Brake Assist 4 in met hoorbare en zichtbare signalen. Indien nodig grijpt het remsysteem zelfs in tot volledige stilstand. Naast dit remsysteem worden de twee trekkers tevens voorzien van SideGuard Assist. Dit systeem kan de chauffeur tijdens het afslaan of wisselen van rijstrook ondersteunen, omdat het bewegende en stilstaande objecten aan de rechterzijde of in de dode hoek van de truck kan herkennen.

Logische keuze

De keuze voor Mercedes-Benz is volgens Berth van Veldhuizen, directeur van Gebroeders van Veldhuizen Transport B.V, een logische. “De trucks van Mercedes-Benz hebben bewezen betrouwbaar te zijn,” vertelt Berth van Veldhuizen. “Daarnaast kijken we naar het totaalplaatje en Mercedens-Benz staat bekend om zijn gunstige TCO.” Ook de sterke Mercedes-Benz service-organisatie achter de vrachtwagens ziet de directeur als een belangrijk pluspunt. “Transport is onze business dus we zijn liever niet teveel bezig met de randvoorwaarden,” zegt hij.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie