aldi
| 10:47 | Arjan Olsthoorn

ALDI neemt 25 Volvo’s FM in gebruik

Voor de distributie naar haar winkels heeft ALDI onlangs 25 Volvo’s FM in gebruik genomen. Nog eens 18 nieuwe Volvo-trucks volgen later dit jaar. Vooral veiligheid speelde een belangrijke rol bij de keuze voor Volvo Trucks.

De 25 Volvo’s FM beschikken over 380 pk en tal van comfortverhogende opties zoals een luchtgeveerde cabine, koelkast en een mediapakket met geïntegreerde navigatie. Omdat zowel ALDI als Volvo veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, zijn de trucks uitgevoerd met een regensensor, statische bochtverlichting en een bestuurdersairbag. Daarnaast zijn de trucks voorzien van een Abbiege Assistent en achteruitrijcamera. De trucks worden door ALDI ingezet voor distributie naar haar winkels.

aldi

Voor de distributie naar haar winkels heeft ALDI onlangs 25 Volvo’s FM in gebruik genomen.

“De werkwijze van ALDI is gericht op veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Volvo sluit goed aan bij deze kernwaarden en helpt bij het versterken van ons imago. Zo zijn wij actief bezig met de verduurzaming van alle bedrijfsprocessen. Volvo helpt ons om deze klimaatstrategie door te voeren binnen het wagenpark”, aldus Marten Palstra, Manager Logistics bij ALDI.

Manoeuvreren
Ook chauffeurs zijn enthousiast over de nieuwe trucks. Vooral het grote zichtveld dat zij met de Volvo FM hebben tijdens het manoeuvreren in drukke stadcentra werd positief ontvangen. “De chauffeurs zijn zeer te spreken over de ergonomisch ingerichte werkplek en de eenvoudig te gebruiken stuurbediening. De cabine is uitgerust met een koelkast en een airco waardoor de chauffeurs in alle weersomstandigheden een prettige werkomgeving hebben. De korte draaicirkel van de vrachtwagens werkt voor de chauffeurs erg prettig bij het laden en lossen in de drukkere centra en de versnellingsbak is in vergelijking met de concurrentie uitmuntend te noemen”, verklaart Marten.

ALDI
ALDI is één van de grootste Europese detailhandelsondernemingen met ongeveer 500 filialen in Nederland. Met het principe ‘Hoge Kwaliteit – Lage Prijs’ is ALDI Nord succesvol in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Polen, Portugal, Spanje en sinds 1973 in Nederland.

aldi volvo fm

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie