| 09:49 | Rik Werner

Al zeshonderd deelnemers voor NK Veiligste Chauffeur

Ruim zeshonderd chauffeurs hebben zich sinds half januari opgegeven voor deelname aan het NK Veiligste Chauffeur. Dat bevestigt Volvo Trucks Nederland, samen met verzekeraar TVM initiatiefnemer van het kampioenschap.

,,De eerste dagen liep het redelijk storm, daarna werd het wat rustiger’’, aldus een woordvoerster. ,,Maar we verwachten, met wat media-aandacht in de komende weken, weer een tweede aanmeldgolf.’’ Volvo en TVM denken eind februari zeker 1.000 gegadigden te hebben verwelkomd.

Bewustzijn

Volvo en TVM hopen met de wedstrijd meer bewustzijn voor verkeersveiligheid te creëren en uiteindelijk het aantal ongevallen terug te dringen. Deelname staat uitdrukkelijk alléén open voor chauffeurs die de Nederlandse nationaliteit bezitten.

Start 1 maart

De competitie begint 1 maart met een online kennistest die tot half april duurt. Deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap dienen vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren op drie gebieden: kennis, reactievermogen en motivatie. De honderd vrachtwagenchauffeurs die de competitie het beste maken kwalificeren zich voor een veiligheid kennisdag op zaterdag 21 april in Beesd. Hier strijden zij om tien plaatsen in de finale op 9 juni. Daarnaast worden ‘de honderd’ uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Volvo Trucks-fabriek in Gent. De uiteindelijke winnaar mag zich niet alleen een jaar lang de veiligste chauffeur van Nederland noemen, maar wint ook een bezoek aan de Volvo Trucks-fabriek in New River Valley in de Verenigde Staten.

Meer informatie staat op www.nkveiligstechauffeur.nl.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie