AGF kiest MAN
| 17:26 | Jasper Egberts

Twee fruitige MAN’s voor AGF-Online

AGF-Online.nl is de nieuwe naam van Van der Mey Barendrecht, een bekende naam in de groentewereld. Het bedrijf gebruikt voor het vervoer van de verse groenten drie eigen vrachtwagens, waarvan er dit jaar twee vervangen werden door nieuwe MAN trucks. De keuze voor dat merk was overigens geen verrassing, want de merknaam MAN siert al ruim tien jaar de trucks van Van der Mey.

Sinds kort leidt de familie Van der Mey het familiebedrijf onder de nieuwe naam AGF-Online.nl. Kees van der Mey: “We zijn helemaal overgeschakeld op de nieuwe naam en doordat alles nu online besteld wordt, heerst hier nu rust. Alles komt op het scherm binnen en de telefoons zwijgen. Dat geeft heel veel rust in het bedrijf.”

Nieuwe huisstijl

Als onderdeel van de naamswijziging is ook de huisstijl ingrijpend gewijzigd. De metallic blauwe trucks hebben plaats gemaakt voor strak groen met fraaie prints op de laadbakken. De nieuwe MAN TGS 26.320 bakwagen ziet er opvallend uit met de grote afbeeldingen van verse groenten op de laadbak. Die laadbak is overigens erg fors uitgevallen. “Deze nieuwe MAN is uitgerust met de grootst mogelijke laadbak. We zitten hiermee aan de maximale afmetingen en kunnen nu 18 pallets laden. Daar hadden we tot voor kort een aanhangwagen voor nodig, maar die kan nu thuis blijven’’, aldus Dennis-Jan. Ondanks zijn lengte is de MAN TGS opvallend wendbaar dankzij de actief meesturende naloopas.

AGF kiest MAN

Geïsoleerde laadbak

De MAN TGS bakwagen wordt ingezet voor de distributie en voor het ophalen van groenten bij kwekers. Om die reden is er gekozen voor een geïsoleerde laadbak, een Thermo King koelunit en een tweetons Dhollandia ondervouwklep. De laadbak wordt afgesloten met een pneumatisch bediende roldeur. Naast de nieuwe MAN TGS bakwagen zet AGF-Online ook een nieuwe MAN TGX 18.440 4×2 trekker in. Deze wordt met name gebruikt voor het ophalen van groenten in Duitsland en België.

Jarenlange relatie

De MAN trucks van AGF-Online.nl worden onderhouden door Van Leeuwen Truckservice in Ridderkerk. Kees van der Mey: “Wij werken al jaren met Van Leeuwen en dat loopt uitstekend. Ze zitten vlakbij en de auto’s worden keurig gehaald en gebracht. In ons werk is betrouwbaarheid van levensbelang en dat begrijpen ze bij Van Leeuwen heel goed. Verder zijn we ook uiterst content met het merk MAN. De trucks zijn bijzonder zuinig en betrouwbaar en onze chauffeurs zijn er enthousiast over.”

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie