Preproloog
| 13:01 | Angelica van Veen

21 november

Preproloog

Afgelopen jaar heeft de Preproloog meer dan 10.000 bezoekers mogen ontvangen op Landgoed Duyenwater. Meer bezoekers dan de vorige editie van het evenement en een groter deelnemersveld dan ooit maakten deze editie van de Preproloog tot een groot succes.

Dit keer reden er niet alleen deelnemers van de Dakar rally mee, maar ook deelnemers van de Morocco Desert Challenge, de Africa Eco Race en getalenteerde Nederlandse rallyrijders zoals NK quad kampioen Valentino Roks en ONK quad kampioen Mike van Grinsven.

Actie op de baan
De nieuwe locatie zorgde voor een aantal spannende races. Meerdere inhaalacties werden gedaan. Aan het eind van de dag waren er diepe sporen en lag er veel modder aan de kant van het meer, waardoor de truck van Coen den Hartigh op zijn kant kwam te liggen. Ook de SSV van Rene Van Eerd ging op zijn kant tijdens de laatste race van de SSV’s.

Uitslagen
Bij de trucks won uiteindelijk Pascal de Baar van team Riwald Rally. De Baar zal begin 2020 Gert Huzink assisteren om als de eerste Dakar deelnemer ooit in een hybride truck de rally te rijden. Op de tweede plek eindigde Janus Van Kasteren en Vick Versteijnen werd derde. Zowel Van Kasteren als Versteijnen rijden voor team Dakar De Rooy.

Bij de auto’s won Erik van Loon voor de zesde keer. Mike van Eikeren eindigde op de tweede plaats en Maik Willems werd derde.

Dit jaar is er voor het eerst ook een SSV-klassement in de Dakar rally. Deze categorie werd ook direct goed vertegenwoordigd op de Preproloog: 9 SSV’s reden mee. Met als eindstand op plaats één Rene Van Eerd, gevolgd door Kees Box en Kees Koolen op plaats twee en drie.

Bij de motoren was Wesley Pittens eerste, Joris van Mechelen tweede en Paul Spierings derde. Voor Pittens was dit een mooie overwinning na zijn zware crash en revalidatie in het afgelopen jaar.

Actie naast de baan
Ook naast de baan was er van alles te doen. Zo demonstreerde Defensie diverse voertuigen, was er een parachutisten team, verschillende merchandise winkels, een kinder quad-circuit, rijden in een mini leger tank en een gezellige tent met muziek. Op het paddock demonstreerden de rally teams hun voertuigen en in de tent van het Maxxis Dakar Team traden Thomas Berge en Tim en Tom Coronel op met onder andere hun nieuwe nummer “Doei Doei”.

Voor informatie, klik hier

Klik hier om terug te gaan naar de agenda.

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie