*

27 en 28 juli TRUCKSTAR FESTIVAL
| 09:00 | Truckstar Redactie

27 juli tot 28 juli

27 en 28 juli TRUCKSTAR FESTIVAL

Met 2.000 vrachtwagens en 60.000 bezoekers is het Truckstar Festival ieder jaar het grootste maar vooral het leukste transportfeest van Europa. 

De tweeduizend trucks, die tot het laatste moertje zijn gepoetst, vormen ieder jaar het hart van het Truckstar Festival. Daaromheen: sfeer, gezelligheid, eten/drinken en heel veel chauffeurs met hun gezinnen. 

 

Maar, het Truckstar Festival is er echt niet alleen voor chauffeurs. Ook als je niets met vrachtwagens hebt: dit feest moet je een keer van dichtbij gezien hebben. Het gevarieerde en spannende programma voor de hoofdtribune, de prachtig opgebouwde trucks op het binnenterrein en de gezellige Hollandse Avond maken dit festijn een ideaal dagje uit voor het hele gezin!

 Het programma voor 2013 is nog niet bekend. Maar ieder jaar kom je op het Truckstar Festival ogen en oren tekort. Hieronder een overzicht van wat je allemaal kon verwachten tijdens het Truckstar Festival 2012.

Binnenrijden

De officiele data voor het Truckstar Festival 2012 zijn 28 & 29 Juli, maar eigenlijk begint het Truckstar Festival op vrijdag 27 juli. Vanaf ’s morgens 08.00 uur beginnen de trucks met binnenrijden. Pas de volgende morgen 08.00 uur zetten wij de laatste auto’s op zijn plek. Het binnenrijden is een prachtig spektakel wat door vele mensen langs de kant van de weg wordt aanschouwd.

Lees hier meer over het binnenrijden.

 

Binnenrijden

 

Langs de baan

Na het inparkeren staan alle 1.500 trucks mooi opgesteld samen met de bijbehorende bankstellen, barbeques, biertenders en zwembaden. Voor alle chauffeurs en aanhang kan het feest dan beginnen!

Het 4 kilometer lange lintdorp is zeker de moeite waard om langs te slenteren. De chauffeurs die er met hun truck staan nemen de meest opvallende dingen mee zoals zwembaden in containers, hele varkens aan het spit, speciaal gemaakte barren, gezellige muziek en zelfs Sinterklaas is soms van de partij.

 

Langs de baan

 

Programma hoofdtribune

Op zaterdag en zondag is er op het rechte eind van het TT Circuit de hele dag show en spektakel te zien. Met vaste onderdelen zoals de caravanrace, racetrucks en de chauffeurspelen. Daarnaast boeken we ieder jaar een megagave hoofdact die je niet mag missen.

 

Klik hier voor meer infomatie over het programma van 2012.

 

 

Beursplein & braderie

Het kloppend hart van het binnenterrein is het beursplein. Alle grote truckmerken zijn hier vertegenwoordigd. Daarnaast vind je tal van andere producten zoals truckaccesoires en schaalmodellen, maar ook andere bedrijven actief in de transportsector zijn aanwezig.

 

Klik hier om meer te lezen over het beursplein en de deelnemerslijst 2012.

 

Naast het beursplein hebben we ook een uitgebreide en gezellige chauffeursbraderie.
Klik hier voor de deelnemerslijst van de braderie 2012

 

 

 

Beursplein

 

 

Showtrucks & Special Paint

Het binnenterrein is gevuld met de mooiste vrachtwagens uit diverse takken van de transport. Rondom het beursplein vind je onder andere de showstraat, met meer dan 100 dik opgebouwde auto’s uit binnenland en buitenland. De opgebouwde auto’s die voorzien zijn van airbrush vallen in de categorie Special Paint, alle anderen in de categorie Showtrucks. Voor beide categorieen is ook een verkiezing in het leven geroepen.

Voor meer informatie over deze verkiezingen, klik hier.

 

 Showtruck

 

 

Oldtimers, Amerikanen, Bergers en Zwaar Transport

Naast de ruim 120 showauto’s staan er nog eens honderden andere speciale vrachtwagens op het binnenterrein opgesteld. Je kunt hier prachtige klassiekers, glimmende Amerikanen, zware bergers, kranen en opvallende zwaar transport-voertuigen bewonderen. Klik hier voor meer informatie over deze zogeheten ‘speciale categoireën.

Amerikanen

 

Oldtimers

 

 

Verkiezing Mooiste Truck van Nederland

Eén van de belangrijkste verkiezingen in Nederland is die van de Mooiste Truck van Nederland.

Alle 27 deelnemers staan tijdens het Festival opgesteld in de Mooiste Truckstraat. Daar kunnen onze bezoekers ze van zeer dichtbij bewonderen. Maar het plaatje wordt pas echt compleet wanneer de deelnemers op zondag per categorie acte de présence geven in de parade voor de tribune. Aansluitend volgt de bekendmaking van De Mooiste Truck van Nederland 2012. 

Dit jaar pakte de Michel Kramer de titel met zijn Scania R730. Lees ook: Michel Kramer heeft de mooiste en: Het verhaal achter de winnaar over hoe hij de verkiezing won.

 

Verbeek 2011

 

 

Kinderdorp

Voor de allerkleinsten is er naast het restaurant een kinderdorp. Hier kunnen de kleine Festivalbezoekers zich opperbest vermaken op o.a. springkussens, een trikebaan en schminkstand.

Toegang tot het kinderdorp is uiteraard geheel gratis.

 

Schmink

 

 

Hollandse avond & kermis

De leukste muziekavond van het jaar is de zaterdagavond van het Truckstar Festival. 

Klik hier voor de line-up voor 2012!

 

Podium 2012

 

 

Uitrijden

Het Truckstar Festival heeft een indrukwekkend eind. Want zo lang als het duurt om de 2000 trucks in te parkeren, zo snel zijn ze het terrein weer af. Op zondag om 16.00 uur begint het grote uitrijden. En vooral het grote uitzwaaien. Tienduizenden mensen langs de kant van de snelweg zwaaien de chauffeurs uit. Tot aan Nunspeet staan ze op de viaducten en bij benzinepompen in de bermen. Kippenvel!

 

Uitzwaaien


 

Contact met de organisatie

Vragen over het Truckstar Festival? Mail naar festival@truckstar.nl

Meer weten over de mensen achter het Truckstar Festival? Klik dan hier.

 

 

Promo Truckstar Festival 2012

Hieronder een promotiefilmpje voor het Truckstar Festival 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie