| 18:30 | Robert Servaas

Africa Eco Race gefinished

Terwijl in Lima de deelnemers na de rustdag vandaag begonnen zijn voor het tweede deel van Le Dakar reden gisteren in Dakar de deelnemers van de Africa Eco Race over de finish aan het beroemde Lac Rose. De Africa Eco Race werd verreden over de vrijwel oorspronkelijke route van de vroegere Parijs Dakar Rally. Deze editie telde twaalf etappes waarvan enkele meer dan 450 km lang. De route bestond uit heel veel duinen en zand maar ook onmetelijke vlaktes waar het moeilijk navigeren was.

Na bijna 6000 km door Marokko, Mauritanië en Senegal wist Van Velsen Rally Sport Team op de laatste etappe de enige Nederlandse etappezege te behalen in het truckklassement. Het was de eerste etappezege ooit voor het team. Tevens heeft het team uit Stompwijk in het eindklassement bij de trucks een vierde plaats behaald en dat is hun beste klassering ooit. In deze rally die twee weken duurt hadden ze aan het eind van de eerste week zicht op het podium maar in de tweede week kregen ze een paar keer mechanische pech en verloren tijd in het klassement.
Een andere bekende Nederlandse deelnemer bij de trucks, Johan Elfrink, wist met zijn Mercedes-Benz beslag te leggen op de derde plek in het truckklassement. Overall eindigde Elfrink op plek tien en Van Velsen op plek 14.