*

Gerard de Rooy Iveco Africa Eco Race 2018
| 09:43 | Rik Werner

Africa Eco Race etappe 7: Achterstand De Rooy loopt op

Gerard de Rooy (Iveco) heeft zijn kansen op een overall eindzege in de Africa Eco Race opnieuw zien slinken. De achterstand op klassementsleider Vladimir Vasilyed liep verder op.

In de zevende etappe van de Africa Eco Race heeft Gerard de Rooy nog altijd niet de grote en uitgestrekte duinen gekregen waar hij op hoopte. De proef van 486 kilometer was wel bijzonder gevarieerd: ,,Snel, wat stenen, wat duinen, niet spectaculair,  en kamelengras. Na zoveel jaar weet ik weer wat kamelengras is. Ik heb het niet gemist.”

Chami

De proef had zowel start als finish in de buurt van het bivak bij Chami in Mauritanië. De Rooy legde de afstand af in 4 uur en 40 minuten. Klassementsleider Vladimir Vasilyev bouwde zijn voorsprong op De Rooy zodoende met ruim 46 minuten uit. De Mini van de Rus haalde opnieuw een gemiddelde snelheid van 125; ruim 20 km/u sneller dan de Iveco.

Gerard de Rooy Iveco Africa Eco Race 2018

Bandenwissel

Op de overwegend snelle stukken, afgewisseld met de keiharde bulten kamelengras, reed De Rooy een band bijna kapot. ,,Het loopvlak. We hebben ‘m voor de zekerheid gewisseld voordat ie echt kapot ging”, vertelt hij in het bivak. ,,Dat betekent dat ik voor morgen nog anderhalve band heb.” De zevende etappe was het eerste deel van de marathonetappe. De Rooy moest zijn Iveco Powerstar in een parc fermé zetten waar de monteurs van het assistentieteam er niet aan mogen komen. Met de reservebanden waarmee hij begon aan de zevende etappe, moet hij ook het eind van de achtste zien te halen.

Gerard de Rooy Iveco Africa Eco Race 2018

Echte duinen

De deelnemers in de race staat nu een proef van 439 kilometer te wachten, waarin volgens de organisatie ‘de echte duinen beginnen’. In de etappe kan De Rooy wellicht oprukken naar de vierde plaats in het klassement. De Zwitser Remy Vauthier heeft slechts 3 minuten voorsprong op De Rooy.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie